Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Υπόθεση ΕΔΟΕΑΠ - Καλοφωλιά (εφάπαξ - επικουρική)

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έδωσαν εφάπαξ και επικουρική,
σε εκδότη που χρωστάει στον ΕΔΟΕΑΠ!


Την ώρα που ο ΕΔΟΕΑΠ καταρρέει, η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού ψήφισε να δοθεί σε εκδότη, μη εκτελεστικό μέλος πτωχευμένης εταιρείας media, το επικουρικό και η σύνταξή του!

Στην απόφαση διαφώνησαν μόνο δύο μέλη του ΔΣ, ο Σίμος Καταϊφτσής και η Πόπη Χριστοδουλίδου επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι ο εν λόγω μέτοχος εκδοτικής εταιρείας χρωστάει μισθούς στο προσωπικό του αλλά και 4,7 εκατ. ευρώ στον ίδιο τον ΕΔΟΕΑΠ, χρήματα που δεν θα πάρει ποτέ το Ταμείο πίσω, αφού η εκδοτική εταιρεία βούλιαξε και πτώχευσε!

Τα άλλα μέλη του ΔΣ ωστόσο ενέκριναν τη χορήγηση του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης στον εκδότη, μέλος ΔΣ πτωχευμένης εφημερίδας, επειδή τους έκανε μήνυση με την κατηγορία για «υπεξαίρεση» της σύνταξής του…

Η μήνυση είχε κατατεθεί επειδή η τότε διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επί προεδρίας Πάνου Σόμπολου, αποφάσισε πως δεν θα χορηγήσει το εφάπαξ και τη σύνταξη σε εκδότες οι οποίοι χρωστούσαν στους εργαζομένους τους, αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς παρακρατούσαν τις εισφορές του 3% από τους εργαζομένους τους. Και ενώ οι τρεις από τους τέσσερις εκδότες δεν αντέδρασαν, ο ένας κατέθεσε μήνυση κατά όλων των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ από το 2011 και μετά, την οποία ενεργοποίησε πριν από δέκα μέρες!

---
Τυπολογίες
---
Σχόλιο "Α" : ... το δημοσίευμα αφορά την πτωχή Αλίντα Καλοφωλιά, μέτοχο της επίσης πτωχευμένης εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΕ (Απόφαση 259/15).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από πολλαπλές μηνύσεις το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ενέκρινε εφάπαξ 70 χιλ. ευρώ και απονομή επικουρικής σύνταξης, στο μέλος της ΕΣΗΕΑ (!) που είναι και εκδότης.
Η Αλίντα Καλοφωλιά με την ιδιότητα της δημοσιογράφου λαμβάνει κύρια σύνταξη από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Οι οφειλές της ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Α.Ε. προς την Α΄ Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ανέρχονται σε 2.054.213 έως το 2013
Το ερώτημα που ανακύπτει αφορά στο εάν το εφάπαξ ανήκει στην πτωχευτική περιουσία ή όχι... Ο ΕΔΟΕΑΠ θα απαντήσει;
 ---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου