Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου για την απεργία των Πρακτορείων

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αλληλεγγύη
στους εργαζόμενους
των Πρακτορείων Τύπου!


Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 19/10/17 στις 18:30.

Όλοι στις απεργιακές φρουρές από την Παρασκευή 9:00 π.μ. έως και το Σάββατο 9:00 π.μ..


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στα Πρακτορεία Τύπου. Είναι άλλωστε γεγονός ότι οι εργοδότες των Πρακτορείων, είναι ταυτόχρονα εκδότες και έχουν στην ιδιοκτησία τους εργοστάσια του Τύπου. Τα μέτρα που πάνε να περάσουν στα Πρακτορεία, αλλού έχουν προηγηθεί στον κλάδο και αλλού πρόκειται να τα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Είναι μία δοκιμή για το κεφάλαιο στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν.

Το παράδειγμα των πρακτορείων, επιβεβαιώνει ότι εργοδότες που κατά τα άλλα είναι ανταγωνιστές, τα βρίσκουν μια χαρά όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον της τάξης τους. Έτσι μαζί με την ανακοίνωση για την πτώχευση της ¨Ευρώπης¨, προχώρησε η εντατικοποίηση και οι νέες εργασιακές σχέσεις στο πρακτορείο που έχει μεταφερθεί όλη η δουλειά. Στην ¨Αργος¨ ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς που μετακινήθηκε από το σταμάτημα της ¨Ευρώπης¨, γίνεται από εργολάβους με μισθούς και δικαιώματα πολύ κάτω από τη ΣΣΕ, ενώ ταυτόχρονα έχει εντατικοποιηθεί η δουλειά σε όλο το προσωπικό ώστε με λιγότερα χέρια να βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτά τα μέτρα έχουν στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, την τρομοκράτηση και τη διάσπαση των εργαζομένων.

Είναι φανερό πως η εργοδοσία έχει βάλει στόχο να σπάσει την ενότητα των εργατών, τη συσπείρωσή τους σε ταξική κατεύθυνση, την αδιαλλαξία τους στις προτάσεις για εξαθλίωση της ζωής τους. Σε αυτό τον αγώνα οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δε θα μείνουν μόνοι τους και αβοήθητοι.
Ο αγώνας των συναδέλφων στα Πρακτορεία Τύπου,είναι αγώνας όλου του κλάδου και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Στην ενότητα Κυβέρνησης – Κεφαλαίου,
εμείς απαντάμε με την ενότητα του κλάδου και της Εργατικής Τάξης συνολικά.
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου δεν πρόκειται να μείνει στα λόγια, ούτε σε μορφές «πάλης» που είναι ανέξοδες και εξυπηρετούν την εργοδοσία, όπως συχνά κάνει ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός του κλάδου. Παίρνουμε μέτρα που θα ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση. Στέλνουμε μήνυμα στους εργοδότες του κλάδου, ότι τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν ανεμπόδιστα με τη συναίνεσή μας.

1) Καλούμε όσους συναδέλφους δεν εργάζονται την Πέμπτη 19/10/17 στις 6:30 το απόγευμα, να βρίσκονται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας που με κάθε τρόπο στηρίζει την εργοδοσία.

2) Στηρίζουμε έμπρακτα την απεργία των συναδέλφων στα Πρακτορεία. Εμποδίζουμε την εργοδοσία να μετατρέψει τα τυπογραφεία σε χώρους διεκπεραίωσης εφημερίδων όπως έχει κάνει στο παρελθόν. Από το πρωί της Παρασκευής 9:00 έως και το πρωί του Σαββάτου 9:00 να διαταχθούμε στις απεργιακές φρουρές έξω από κάθε χώρο που μπορεί να γίνει διακίνηση του τύπου.

3) Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της ¨Ευρώπης¨ δίνοντας οικονομική και υλική βοήθεια για να αντέξουν στον αγώνα τους. Δεν θα επιτρέψουμε να λυγίσει κανένας μπροστά στις δυσκολίες του αγώνα. Στον κλάδο του Τύπου έχουμε δεχτεί στο παρελθόν την αλληλεγγύη και γνωρίζουμε πόσο πολύτιμη είναι.

Αγωνιστικά η Διοίκηση

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου