Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - Απεργία 20/10

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
από 09:00 πμ έως την επομένη 09:00 πμ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 18:30
  • Για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο
  • Για να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα από την «Άργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου.
  • Για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα.
  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ τώρα!
  • Ενάντια στην αντικατάσταση της εργασίας μας από εργολάβους.
  • Για την άμεση επαναπρόσληψη του συν. Π. Βενέτα.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο δυναμικά και διεκδικούμε το δίκιο μας! Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των θέσεων εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, είναι μονόδρομος.

Δε μας ξαφνιάζει η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Άργος», να επιτεθεί για μια ακόμη φορά, με προκλητικά ψεύδη, στο σωματείο χρεώνοντάς του προθέσεις που μόνο στη φαντασία της βρίσκονται. Αποδεικνύεται ότι έχουν θορυβηθεί από την εικόνα της τελευταίας Γ.Σ. όπου αποφασίστηκε η απεργία μας. Εκεί όπου συναντηθήκαμε οι συνάδελφοι της «Άργος» και της «Ευρώπης» με τους εργολαβικούς συναδέλφους, όπου έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο αγώνας είναι κοινός, γιατί είναι κοινός και ο αντίπαλος!

Οι συνάδελφοι στην «Άργος» μπορούν πολύ εύκολα να βγάλουν συμπεράσματα, αφού η πραγματικότητα που ζουν τους βοηθάει. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν, οι συνάδελφοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πλέον μειοψηφία. Επίσης ας κοιτάξουν τι πρόσωπο έχουν δείξει οι νέοι επενδυτές, αυτοί που παινεύονται απλόχερα από την εργοδοσία, όπου δραστηριοποιούνται. Μοιράζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών και με όρους που παραπέμπουν σε συνθήκες γαλέρας!

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση, που με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών τσακίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχει εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να γίνονται έρμαια των διαθέσεων των αφεντικών χωρίς καμιά προστασία, ενώ με τη στάση της, δίνει χρόνο στους εργοδότες, ποντάροντας στην εξαθλίωσή μας, αφού παραμένουμε απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες. Τη στιγμή που δίνει απλόχερα επιδοτήσεις εκατομμυρίων στους εργοδότες για να ανακυκλώνουν την ανεργία, παραπέμπει συνεχώς στο μέλλον το δίκαιο αίτημά μας για διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων μας αλλά και για το έκτακτο οικονομικό βοήθημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα απαιτήσουμε να μας απαντήσουν για τις ενέργειες που έχουν κάνει για τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων μας, να μη μείνει κανείς στο δρόμο, να χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα στους απλήρωτους συναδέλφους της «Ευρώπης».

Οι εργαζόμενοι, έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν πρέπει να τα ταυτίζουμε με αυτά των εργοδοτών. Αυτό αποδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν το ξεχνάμε, ιδιαίτερα τώρα που οι προσπάθειες στην κατεύθυνση του «διαίρει και βασίλευε», θα ενταθούν.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί έχουν την αγωνία για το εάν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα και όχι οι επιχειρηματίες. Αυτοί έχουν εξασφαλίσει, από την δικιά μας εργασία και μόνο, το μέλλον και των δισέγγονών τους. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι επιχειρηματίες όταν πιστεύουν ότι δεν τους συμφέρει να τις έχουν. Το είδαμε ξεκάθαρα στην «Ευρώπη», αλλά και σε ένα σωρό επιχειρήσεις του Κλάδου μας και άλλων Κλάδων. Η τρομοκρατία λοιπόν για το εάν θα φύγει ο επενδυτής ή όχι δεν αφορά τους εργαζόμενους.

Εμείς έχουμε χαράξει το δρόμο μας και αυτόν ακολουθούμε. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, συζητούμε και αποφασίζουμε. Δυναμώνουμε την οργάνωση του αγώνα μας και τη συσπείρωση γύρω από το σωματείο. Η εμπειρία μας δείχνει πως ότι έχουμε κατακτήσει, το έχουμε κατακτήσει με αγώνες. Τίποτα δε μας έχει χαριστεί και τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Την Παρασκευή 20/10 εφημερίδα και περιοδικό δεν θα διακινηθεί!!! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου απεργούμε και περιφρουρούμε την απεργία μας. Όλοι στις 08:00 πμ στην πύλη της «Ευρώπης».

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 19/10, ώρα 18:30

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς συναδέλφους του σωματείου, που στηρίζουν κάποια από τα αιτήματα τους.
    Έχουν κάνει κάποια οικονομική μελέτη;
    Έχουν στοιχεία βάσει των οποίων η «Άργος» αντέχει οικονομικά την ένταξη του συνόλου των εργαζομένων της «Ευρώπης» στο ανθρώπινο δυναμικό της;
    Πραγματικά πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή απλά ρίχνουν «τουφεκιές στον αέρα»;
    Τα περί «μεταβίβασης» της επιχείρησης τα υποστηρίζουν ακόμα;
    Έχουν αναλογιστεί τι σημαίνει κάτι τέτοιο για την «Άργος» και τους εργαζομένους της (ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ);
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή