Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εξώδικη Δήλωση
Πρόσκληση και Διαμαρτυρία


Αντιπροσωπεία των απεργών πείνας κατέθεσε σήμερα εξώδικο στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι μέτοχοι - μέλη για τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού και για τις ενέργειες της διοίκησής του προκειμένου να εισπραχθούν οφειλές παρελθόντων ετών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Εξώδικης Δήλωσης Πρόσκλησης και Διαμαρτυρίας.

Τζώρτζια Κοντράρου
Εκπρόσωπος των Συνταξιούχων


Ενώπιον
παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής
Εξώδικη Δήλωση Πρόσκληση και Διαμαρτυρία 

Των Αφροδίτης Υψηλάντη, Τζώρτζιας Κοντράρου, Μαρίνας Βήχου και Ελένης Ανδριανού

Προς τον ΕΔΟΕΑΠ
( Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης)
Οδός Σισίνη 18, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Είμαστε μέλη της ΕΣΗΕΑ και μέλη μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ.

Αποφασίσαμε απεργία πείνας και συλλογή υπογραφών για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς. Σε όλους μας και στις οικογένειες μας .
Τις τελευταίες ώρες όμως βιώνουμε δραματικές εξελίξεις σε βάρος του Ταμείου μας, με αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του κλάδου, από περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρείται να γραφούν τίτλοι τέλους για την ασφάλιση μας και οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση, εργοδότες συνδικαλιστές και άλλοι) προσπαθούν να δραπετεύσουν από αυτά που τους βαρύνουν, σαν να μην γνωρίζει ο κλάδος ποιοι μας έφτασαν ως εδώ.

Η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε σειρά διατάξεων για το κοινωνικό πόρο μας,( και σύμφωνα με τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων) οιονεί εργοδοτικής εισφοράς ) και με το νόμο 4387/2016 το μετέτρεψε σε διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ που νέμονται εργοδότες διαφημιστές και διαφημιζόμενοι.

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που συνεδριάζει σήμερα οφείλει:

- Να ενημερώσει αμέσως υπεύθυνα και αναλυτικά όλους τους μετόχους μέλη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον οργανισμό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη δημοσιευμένα τα στοιχεία απολογισμού και ισολογισμού 2016 καθώς και προϋπολογισμού 2017, ενώ ακόμη εκκρεμεί η έγκρισή τους από τακτική γενική συνέλευση που θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τον περασμένο Μάη
 - Να δώσει στη δημοσιότητα το πλαίσιο-πρόταση, που ερήμην των μελών μετόχων του έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία της διοίκησής του, μαζί με τα προεδρεία ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ με την κυβέρνηση και τους εργοδότες και έχει αποδεχτεί να τεθεί υπόψη των δανειστών.
 - Να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ακριβώς είναι -αναλυτικά- οι απαιτήσεις που εκχώρησε στον ΕΦΚΑ καθώς και το κείμενο της σύμβασης για το περίφημο δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που συνήψε, αλλά στην ουσία είναι χρήματα από τα διαθέσιμα και τα αποθεματικά του κλάδου μας, που μεταφέρθηκαν από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
 - Να ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ έναντι τρίτων, με βάση τα επίσημα λογιστικά στοιχεία του ( γραφεία ισολογισμών, ΔΕΚΟ, διαφημιστικές εταιρίες, εργοδότες κ.α.).
 - Να προβεί αμέσως σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες για την είσπραξη από τον ΕΦΚΑ των κεφαλαίων που μη νόμιμα παρακρατεί από οφειλές αγγελιοσήμου 2015, ενώ ακόμη εκκρεμεί η συγκέντρωση στοιχείων και η καταγραφή των οφειλών του 2016.
 - Να θέσει αμέσως την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προ των ευθυνών τους για όλα αυτά, γιατί είναι αδιανόητο να παρακρατούνται επικουρήσεις για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο , από τα χρήματα των οποίων πληρώνονται δαπάνες για φάρμακα και εξετάσεις όταν σε έγγραφο της ΕΠΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ αναφέρεται ότι εκκρεμεί η απόδοση βεβαιωμένων οφειλών αγγελιοσήμου, τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ.
 - Να αναλάβει τις ευθύνες της για όλα αυτά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Οι εξωδίκως δηλούσες - διαμαρτυρόμενες και προσκαλούσες

Αφροδίτη Υψηλάντη, Τζώρτζια Κοντράρου, Μαρίνα Βήχου, Ελένη Ανδριανού

Κοινοποίηση ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 Αθήνα
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου