Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τα site με τους "μαύρους" και η 48ωρη της ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δουλεύουν τα site με τους “μαύρους”
εργαζόμενους και οι υπόλοιποι απεργούμε!



ΣΧΟΛΙΟ

Για μία ακόμη φορά, η ΕΣΗΕΑ απέτυχε να διοργανώσει μια σοβαρή απεργία στο χώρο των media.
Οι μισές ιστοσελίδες, παρόλο που το ΑΠΕ το οποίο αντιγράφουν απεργεί, μεταδίδουν ειδησεογραφικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι εκείνοι που απεργούν είναι …κορόιδα. Ταυτόχρονα, αυτοί που ηγούνται της πολιτικής αυτής στο Internet λίγη σημασία δίνουν για το αν θα υπάρχει ταμείο, καθώς είναι ατέλειωτη η λίστα με τους ανασφάλιστους “μαύρους” εργαζομένους που αντιγράφουν μερόνυχτα τις ειδήσεις των άλλων. Άλλωστε, αυτοί οι ιδιοκτήτες των σελίδων πληρώνονται αλλιώς.

Η αναπαραγωγή, το τελευταίο 24ωρο, της είδησης περί αποχώρησης Σαββίδη από το Mega, για μια μεταβίβαση που έγινε τον Αύγουστο, αποκαλύπτει και την ποιότητα της ενημέρωσης που προωθούν τα sites με τους “μαύρους” εργαζόμενους.



Επιπλέον το προωθούμενο απαράδεκτο σχέδιο, το οποίο είχαν αρχικώς εισηγηθεί οι ιδιοκτήτες το 2015 (αντικατάσταση του ειδικού φόρου, με ασφαλιστικό πόρο σε χαμηλότερο ποσοστό) και όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να σταθεί. Δυστυχώς, με την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα αυτό η κυβέρνηση,. 2 χρόνια μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, δεν υπάρχει ελπίδα.

Και επειδή, “της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει” πρέπει να παγώσει η κυοφορούμενη διάταξη και να αποσυνδεθεί από τη διαδικασία αδειοδότησης, να ενισχυθεί το ταμείο από τον κρατικό προϋπολογισμό και να συνταχθεί εντός 3μήνου ένα νέο σχέδιο, που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου