Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Το πατάνε όλοι στο λαιμό το Mega, και ακόμη αντέχει.

@ Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην ελληνική τηλεόραση. Χωρίς νέο πρόγραμμα και δεν χάνει κοινό, αλλά μόνο χρόνο.

@ Από τις συζητήσεις τραπεζών και εκπροσώπων. Τι ψάχνει κανείς, όταν στην εταιρεία υπάρχουν ονόματα αυτού του διαμετρήματος.

@ Δεν υπάρχει δηλαδή τρόπος να τα βρούνε στις υποχρεώσεις της εταιρείας και στο επιτόκιο; Δηλαδή, αν δεν είχε αυτά τα έσοδα και αυτά τα ποσοστά τηλεθέασης, τι θα έκαναν;

@ Εκτός από τη θεωρία της “κατσίκας του γείτονα” υπάρχει και αυτή “με την κότα με τα χρυσά αυγά”.

@ Διαβάζουμε ρεπορτάζ για τους μουσικούς στις ορχήστρες της ΕΡΤ, είχαμε δει και κάτι άρθρα, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει να βρει τα νούμερα των αυξήσεων.

@ Το αίτημα είναι οι μουσικοί στις ορχήστρες στην ΕΡΤ να εξομοιωθούν μισθολογικά με εκείνους της ΚΟΑ, οι οποίοι έχουν όμως αποκλειστική απασχόληση και αναπόφευκτα υψηλότερες αμοιβές.

@ Στην ΕΡΤ οι μουσικοί μπορούν να έχουν και παράλληλη απασχόληση με μαθήματα, με συμμετοχή σε άλλες ορχήστρες δήμων κ.α., ενώ η εταιρεία πληρώνει και τα όργανα.

@ Σήμερα ένας κορυφαίος Α στην ορχήστρα έχει αποδοχές 1.513 ευρώ. Αν πέρναγε η τροπολογία θα λάμβανε 2.577 ευρώ, δηλαδή θα είχε αύξηση 1.063 ευρώ.

@ Ένας Κορυφαίος Β από 1.300 ευρώ θα πήγαινα στα 2.389 ευρώ και θα είναι αύξηση 1.050 ευρώ.

@ Και η λίστα είναι ανάλογη.

@ Τι θα συνέβαινε; Γενικό μπλακ άουτ. Κυβέρνηση και νέα διοίκηση της ΕΡΤ θα κρέμονταν στα μανταλάκια για μυθικές αυξήσεις, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, απλώς θα σταματούσαν τα μολύβια.

@ Θα είχε εκτεθεί και η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και η ΕΡΤ σε πολύ μεγάλο βαθμό για να εξυπηρετηθεί από το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία, μόνο μια ομάδα.

@ Και διχασμός και μπάχαλο.

@ Και επιβάρυνση της ΕΡΤ με 2-3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου