Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

... ΕΔΟΕΑΠ - "περίοικοι" - πατρίκιοι και πληβείοι ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*

Ποιοι είναι οι «περίοικοι» του ΕΔΟΕAΠ;


Ο «νέος» (εκτρωματικός!) ΕΔΟΕΑΠ, αυτός που σχεδιάζεται –όπως σχεδιάζεται– θα είναι διευρυμένος. Θα περιλαμβάνει δηλαδή όσους ασφαλίζει σήμερα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο, και όχι μόνο στον ημερήσιο. Οι οποίοι θεωρούνται προφανώς από τους νυν, ή από μέρος αυτών, «βάρος» ή «περιφερειακοί» ή, πιο εκφραστικά, «περίοικοι» όπως διαβάζουμε έναν αδιευκρίνιστο χαρακτηρισμό στην ανακοίνωση που ανέβασαν στο fb οι δυο δημοσιογράφοι απεργοί πείνας, η Μαρίνα Βήχου και η Ελένη Ανδριανού. Σε ένα σημείο του κειμένου τους αναφέρουν:
«Ένα χρόνο τώρα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και τους εργοδότες-εν κρυπτώ- ένα εγκληματικό σχέδιο, που θα μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, όπου για να εξυπηρετηθεί κάποιος θα πρέπει να περιμένει μήνες, αφού στην δομή του πολυϊατρείου εντάσσονται και οι “περίοικοι”».
Ποιοι είναι οι «περίοικοι», όμως; Μήπως ο χαρακτηρισμός ακούγεται άσχημα για συναδέλφους – και αυτό μόνο καλό δεν κάνει σε καιρούς μάχης; Μήπως το «περίοικοι» δείχνει από τη μια αλαζονεία και από την άλλη περιφρόνηση; Και, εν τέλει, μήπως χωρίζει σε δύο ταχύτητες συναδέλφους που πλέουν στην ίδια μπαταρισμένη βάρκα
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Οι ...περίοικοι της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ
    Αγαπητοί συνάδελφοι, διαβάζοντας το θέμα με τίτλο "Ποιοι είναι οι «περίοικοι» του ΕΔΟΕAΠ;" και απαντώντας στο ερώτημα σας αναφέρω ότι "περίοικοι" είναι οι περίοικοι, Δηλαδή, οι περίοικοι του κτιρίου της οδού Ηριδανού όπου στεγάζεται ο ΕΔΟΕΑΠ!!!
    Ναι, μην απορείτε, γιατί ακριβώς αυτό ακούσαμε από το στόμα του ίδιου του γ.γ. της ΕΣΗΕΑ, Σταύρου Καπάκου, κατά την ενημέρωση του δ.σ. της Ένωσης το μεσημέρι του Σαββάτου, αμέσως μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε, αυτό θα είναι κάτι σαν "κόλπο" για να ...φαίνεται η διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ!!! Θα εξυπηρετεί, δηλαδή, τους ήδη ασφαλισμένους, τους νέους που θα εισέλθουν, αλλά θα λειτουργεί και σαν εξωτερικά ιατρεία για ...τους περιοίκους!!!!
    Θεώρησα απαραίτητη τη διευκρίνιση, τόσο για την ακριβή ενημέρωση όλων μας, όσο και για το άδικο των επικρίσεων για τις δύο συναδέλφους απεργούς πείνας, που επιχείρησαν να ..."σώσουν" τη χαμένη τιμή μας. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που εκφράζονται επικριτικά έναντι άλλων, θεωρώντας τους "βάρος".
    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
    ο "περίοικος" δημοσιογράφος & μέτοχος ΕΔΟΕΑΠ
    ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν το μαγαζί είχε χρήμα -το 80% προερχόμενο από το αγγελιόσημο- ήξεραν και το έτρωγαν όλο, μα όλο, μόνοι τους. Εφάπαξ και επικουρικές στα ύψη. Η λέξη "αποθεματικό" ήταν άγνωστη για τους διοικούντες τον ΕΔΟΕΑΠ. Χρησιμοποιούσαν τον ΕΔΟΕΑΠ ως δέλεαρ για να εντάξουν και άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ στην ΕΣΗΕΑ. Οι πατρίκιοι, λοιπόν, φρόντισαν ώστε οι πληβείοι των ΜΜΕ να πάνε στον ΕΟΠΠΥ με συνοπτικές διαδικασίες. Πώς είναι δυνατόν η ανώτερη τάξη να είναι μαζί με τη πλέμπα. Οι ίδιοι, είναι οι πρώτοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να έχει κάποιος το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του. Τζόγος στο χρηματιστήριο, αγορές και ανταλλαγές κτιρίων, αυξήσεις χωρίς όριο στα εφάπαξ και τις επικουρικές. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Να σας πούμε λοιπόν, εμείς οι μουτζούρηδες: δεν μας θέλετε μία δεν σας θέλουμε δέκα, καβαλημένοι. Αν ήμουν περίοικος με κάποιον από εσας θα είχα αλλάξει γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή