Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Μπάλα» – νέα αθλητική εφημερίδα

Με τη «δημοκρατία» κάθε Δευτέρα. Η «δημοκρατία» παίζει «ΜΠΑΛΑ». Από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα όλη η Αθλητική επικαιρότητα σε ενα πλούσιο αθλητικο ένθετο.
---
Η ΕΙΙΡΑ και οι ψηφιακές ραδιοφωνικές άδειες


Μετά την ΕΙΤΗΣΕΕ στην τηλεόραση, φρένο στην αδειοδότηση των σταθμών επιχειρεί να βάλει και η ΕΙΙΡΑ. Στην περιβόητη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ με εκπροσώπους της Ένωσης αποτυπώθηκε η θέση πως η ΕΙΙΡΑ δεν επιθυμεί την αδειοδότηση και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και ζητάει εγγυήσεις… Υπενθυμίζεται ότι και στο ραδιόφωνο το σύνολο των σταθμών δεν έχει άδεια, ενώ υπάρχει και απόφαση του ΣτΕ που ορίζει πως παραβιάζεται το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρώσει τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων και τη νομοθεσία για την αδειοδότηση του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ελλάδα, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της «τρόικας». Εντός του 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός για τον πάροχο δικτύου από την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ θα χορηγήσει τις άδειες έως το τέλος του έτους.
---
Μεγάλο αφιέρωμα της
ΕΡΤ στον Μάνο Χατζιδάκι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 92 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου 1925 –15 Ιουνίου 1994), η ΕΡΤ πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ειδικότερα, το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά την επέτειο της γέννησης του μεγάλου μας συνθέτη με ένα ολοήμερο αφιέρωμα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.
---
Στους απεργούς πείνας ο Π. Κουρουμπλής

Τους δημοσιογράφους απεργούς πείνας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, επισκέφτηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συζητώντας τις δραματικές εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ.
---
Αντίδραση ΕΡΤ για την απαίτηση Αλιβιζάτου
για δημοσιογράφο-συντονιστή και σκηνοθέτη

Εσωτερικές αντιδράσεις προκαλεί η απαίτηση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, να επιβάλει δημοσιογράφο και να προτείνει συγκεκριμένη σκηνοθέτη στο δεύτερο -και πλέον-κρίσιμο debate για την κεντροαριστερά της 6ης Νοεμβρίου. Στην επιστολή του ο Ν. Αλιβιζάτος ζήτησε μαζί με τη Δώρα Αναγνωστόπουλου να λάβει μέρος, ως συντονιστής, ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος εργάζεται στο ΣΚΑΪ.
---
Στην ψηφιακή “Καθημερινή” ο Χ. Μπάρλας

Ο Χρήστος Μπάρλας αναλαμβάνει την ψηφιακή έκδοση της “Καθημερινής”. Ο δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής του Real FM ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του στο ψηφιακό τμήμα της εφημερίδας και του ομίλου.
---
Το ΕΣΠΑ θα πληρώσει το barcode

Στο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί το φιλόδοξο σχέδιο της εφαρμογής ειδικής σήμανσης γραμμικού κώδικα (barcode) στον έντυπο Τύπο. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι διοικήσεις των πρακτορείων δεν έχουν στείλει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τα στοιχεία των εκκαθαρίσεων από τις πωλήσεις των εντύπων.
---
Τυπολογίες
---
*

1 σχόλιο:

  1. Οταν πληρώνεις μισθούς όποτε γουστάρεις μπορείς να βγάλεις και ΜΠΑΛΑ και ΑΓΟΡΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ και κανάλι να έχεις και ότι άλλο γουστάρεις. Στη μπανανία οι .....επιφανείς επιχειρηματίες των ΜΜΕ τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους τις έχουν γράψει στο χιόνι εκεί στις κορφές του Ψηλορείτη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή