Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Έθνος - με θεσσαλονικιώτικη ψυχή

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το δυνατό γραφείο του Έθνους


Tο ιστορικό Έθνος από τη στιγμή που έφυγε από τα αθηναϊκά χέρια τού Πήγασου απέκτησε θεσσαλονικιώτικη ψυχή. Δικαιολογημένο. Αφού εκεί βρίσκεται κατ’ ουσίαν ο πατριάρχης τής έκδοσης και από εκεί εκπορεύεται το χρήμα για να στηθεί μια ευπρόσωπη εφημερίδα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα και μαζί αρκετό, αναλογικά, βορειοελλαδίτικο δημοσιογραφικό αίμα στις φλέβες του.


Γι αυτό, σε μια εποχή που τα γραφεία των αθηναϊκών εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη αποψιλώνονται, ακόμα και καταργούνται, το αντίστοιχο τού Έθνους είναι δυνατό, πολυπρόσωπο και παραγωγικό.

Αρκετοί συνάδελφοι, που φτάνουν έως και τους δέκα, στελεχώνουν το γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Έθνους, αριθμός που δεν υπήρχε ούτε στις ημέρες ευημερίας των εντύπων. Καλό αυτό! Σε εποχές που οι συνθέσεις των εφημερίδων είναι ασφυκτικά περιορισμένες, σε ένα τομέα μιας εφημερίδας παρέχονται οι διευκολύνσεις για να κάνει καλή δουλειά. Από τους δημοσιογράφους που αποτελούν το γραφείο, οι περισσότεροι είναι επιφορτισμένοι με το ελεύθερο ρεπορτάζ και το δικαστικό και οι τρεις με το αθλητικό. Μια πλούσια συντακτική ομάδα σε μια εφημερίδα που προσπαθεί να βρει τα χαμένα νερά της προς τις υψηλές κυκλοφορίες. Μακάρι να τα βρει –αυτή και όποια άλλη.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου