Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΤΕΡ, o Καλφαγιάννης και το συνδικαλιστικό κίνημα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για τις επιθέσεις κατά
του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ


Το τελευταίο διάστημα ο Προέδρος της Ομοσπονδίας μας Παναγιώτης Καλφαγιάννης δέχεται συνεχή και ανοίκεια επίθεση από έντυπα μέσα που ανήκουν σε συγκεκριμένο νεόκοπο εκδότη. Αφορμές πολλές, άλλωστε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ποτέ δεν χαρίστηκε σε κανένα, είχε και έχει πάντα το θάρρος της γνώμης του και της υπεράσπισης των απανταχού συναδέλφων.

Ξαφνικά λοιπόν «δημοσιογραφικά» κείμενα προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με προφάσεις όπως η εναρμόνιση μισθών συγκεκριμένου τομέα με άλλους συναδέλφους τους. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες απλώς θα ζητήσουμε και εμείς από την Πολιτεία την απαγκίστρωση των μισθών των τεχνικών στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και την εφαρμογή των κλιμακίων της εν ισχύ Συλλογικής Σύμβασης μας με Προεδρικό Διάταγμα όπως έγινε για τους δημοσιογράφους στα προαναφερόμενα μέσα, που κάθονται αντίκρυ με τα μέλη μας στα studios, και οι οποίοι σήμερα πληρώνονται βάσει ενιαίου μισθολογίου…

Τι θέλουμε να πούμε με το παραπάνω παράδειγμα;

Οι ανισότητες και οι αδικίες στην Ελλάδα του 2017 είναι πολλές, δημιουργήθηκαν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν όσο υπάρχουν τα μνημόνια και οι πολιτικές τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στρέφονται ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και των πιο ενεργών εκπροσώπων του. Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης είναι ένας μαχητικός συνδικαλιστής, με πολλούς εχθρούς από την πλευρά των εργοδοτών, πράγμα που σημαίνει πως ενοχλεί και για εμάς, τουλάχιστον, πως κάνει καλά την δουλειά του. Κάποιοι φαίνεται πως ονειρεύονται συνέχειες τύπου ΝΕΡΙΤ όταν επανέλθουν και δημιουργούν κλίμα…Ας σιωπήσουν και ας υπογράφουν τις άθλιες συμβάσεις που τους προτείνουν, άλλωστε μόνο γι’ αυτό είναι ικανοί.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Όταν λέτε νεόκοπο εκδότη δεν εννοείτε βέβαια τον κο Τσακνή αλλά κάποιον απο τον συρφετό των ολιγαρχών που ζητούν πίσω την όποια εξουσία τους έφυγε απο τα χέρια. Για τις αιτιάσεις του Τσακνή όμως δεν υπάρχει απάντηση; Θα ήθελα να ξέρω σαν τηλεθεατής σας αλλά και απλός δημοκρατικός πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή