Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

... ΕΔΟΕΑΠ ανάβασις...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η διάταξη για ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή,
οι ασφαλισμένοι υπό… εκβιασμό!


«Ή θα ψηφίσετε την αλλαγή του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ ή θα μπείτε όλοι στον ΕΟΠΥΥ»!

Αυτή ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στις απεργούς πείνας δημοσιογράφους Ελένη Αδριανού και Μαρίνα Βήχου, οι οποίες ηγήθηκαν συγκέντρωσης και πορείας στο υπουργείο Εργασίας, την περασμένη Τετάρτη, με τη συμπαράσταση μίας μόνο συνδικαλιστικής παράταξης, της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή». Η ίδια η ΕΣΗΕΑ δεν οργάνωσε καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας.

Ο υφυπουργός Εργασίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και δήλωσε πως το σχέδιο της κυβέρνησης, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά από συμφωνία με την «τρόικα», περιλαμβάνει τη διασύνδεση του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, εισφορές 7,1% για την υγεία, εκ των οποίων 4,55% για τους εργοδότες και 2,55% για τους ασφαλισμένους και 7% για επικούρηση, δηλαδή 3,5% οι εργοδότες και 3,5% οι ασφαλισμένοι. Επίσης θεσμοθέτηση πόρου 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ στον διαφημιστικό τζίρο όλων των ΜΜΕ, που θα προσφέρει περίπου 20 εκατ. ευρώ για τα έσοδα του Ταμείου, ποσό που, όπως είπε, «αντιστοιχεί στα έσοδα του αγγελιοσήμου» τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια τα έσοδα εκείνα αφορούσαν την κάλυψη περίπου 18.000 ασφαλισμένων, ενώ στον νέο ΕΔΟΕΑΠ που θέλει η κυβέρνηση και οι εργοδότες θα ασφαλίζονται περί τους 50 χιλιάδες! Στο κυβερνητικό σχέδιο δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τους ανέργους και την επικούρηση των συνταξιούχων. Στο Πολυϊατρείο ΕΔΟΕΑΠ, που θα είναι διασυνδεδεμένο με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να προσφεύγουν και οι περίοικοι των γύρω περιοχών του κέντρου της Αθήνας!

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει από τη Βουλή το εν λόγω σχέδιο, ο υφυπουργός έθεσε την αλλαγή του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού. Εκεί θα περάσουν κι όλες οι άλλες αλλαγές που έχουν θέσει οι καναλάρχες.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Τι κοινο εχουν ο ΕΔΟΕΑΠ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;
    Τη διευρυνση...
    Τον ΕΔΟΕΑΠ τον διευρυνει ο Πετροπουλος και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον διευρυνε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή