Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

"... τα δύο ...άκρα, ΤΑ ΝΕΑ και Η ΑΥΓΗ"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Τσίπρας πήρε την
δουλειά του Μητσοτάκη
(και τα ΝΕΑ της Αυγής)...



"Τουλάχιστον υπάρχουν τα δύο... άκρα, τα ΝΕΑ και η Αυγή. Αριστούργημα και οι δύο εφημερίδες έτσι όπως άλλαξαν ρόλους"...

Τι να σου κάνει το παλιό πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα; Αφού δεν μπορεί να...
συμμετάσχει ενεργά στο πολιτικό παιχνίδι μια και δεν βρίσκεται στην εξουσία, φτιάχνει πάνελ και παρουσιάζει βιβλία. Το έριξε στο διάβασμα με άλλα λόγια.

Σε αντιπερισπασμό λοιπόν που ο Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέξης Παπαχελάς κ.ά. μαζεύτηκαν να παρουσιάσουν ένα βιβλίο στρέφοντας πάνω τους τα φώτα τα δημοσιότητας· NBC, CNN, Al Jazeera και ΣΚΑΪ διέκοψαν τη ζωντανή τους μετάδοση από τον Λευκό Οίκο για να συνδεθούν με την παρουσίαση του βιβλίου.



Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας θα τον αποτελειώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του έχει πάρει όλη τη... δεξιά δουλειά. Είτε στην Ευρώπη είτε στην Αμερική. Και όχι μόνο αυτό αλλά τα κάνει και σε πιο υπερθετικό βαθμό. Τέτοιους ύμνους προς την Αμερική και τον Τραμπ δεν έχει τολμήσει άλλος. Όχι αριστερός, όχι κεντρώος, ούτε καν οι δεξιοί.

Η αμηχανία από την επίσκεψη αυτή σε όλο το πολιτικό σύστημα είναι έκδηλη. Αμήχανοι οι αριστεροί που μπορούν αλλά δεν θέλουν να πανηγυρίσουν, αμήχανοι και οι δεξιοί που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πανηγυρίσουν.

Τουλάχιστον υπάρχουν τα δύο... άκρα, τα ΝΕΑ και η Αυγή. Αριστούργημα και οι δύο εφημερίδες έτσι όπως άλλαξαν ρόλους. 
---
Δημήτρης Κανελλόπουλος / efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου