Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τα οικονομικά του Real Group και ο Χρήστος Μπάρλας

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αυτή τη φορά χωρίς Χατζηνικολάου…


Επί δεκαετίες κοντά στον δημοσιογράφο και εκδότη ο Χρήστος Μπάρλας, αναζήτησε την τύχη του αλλού ... Που είχαν συνεργαστεί ... Γιατί έφυγε από τον Real

Ο Χρήστος Μπάρλας άφησε τα Βόρεια Προάστια –το Μαρούσι του Real Group– και πριν συμπληρωθεί μήνας από την αποχώρησή του έδεσε στον όρμο των νότιων παράλιων, στον εκδοτικό Όμιλο του Φαλήρου. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από χρόνια –ή μία από τις ελάχιστες– που ο Χ.Μπ. θα εργαστεί μακριά από τον Νίκο Χατζηνικολάου με τον οποίο συνυπήρξε επί δεκαετίες (από την εποχή του «Ενώπιος Ενωπίω» στο MEGA) όχι μόνο στενός συνεργάτης αλλά και φίλος. Διετέλεσε αρχισυντάκτης του στα δελτία ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού και πήγε μαζί του στον Alpha, στον Alter και, τέλος, στον Real έχοντας λόγο για πολλούς τομείς του Ομίλου. Υπήρξε διευθυντής του ραδιοφώνου και, ακόμα, διευθυντής στο σάιτ για τον απόδημο ελληνισμό (ellines.com).

Αναμενόμενο


Η αποχώρησή του θεωρήθηκε έκπληξη, αλλά για τους παροικούντες στο Μαρούσι ήταν κάτι που δεν ξένισε. Με τη διεύθυνση του Χ. Μπ. –αλλά και με τα χρήματα που διατέθηκαν για ονόματα της δημοσιογραφίας και του ραδιοφώνου, πολλά προερχόμενα από τον ΣΚΑΪ– απογειώθηκε ο σταθμός των Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το έργο του Χ.Μπ. έγινε δυσχερές από τα οικονομικά προβλήματα του Ομίλου. Έπρεπε να κάνει περικοπές, να συγκρατεί τον κόσμο στον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και να υπομένει το μεγάλο χρέος απέναντι στον ίδιο, το οποίο έφτανε σε πολλούς περισσότερους μήνες από όλους τους άλλους, ακόμα και από τα μεγαλοστελέχη. Προς τα τελευταία υπάρχει σταθερά μια μεγάλη οφειλή του Real Group, γύρω στους πέντε μήνες σύμφωνα με όσα είναι δυνατόν να διαρρεύσουν (επειδή βέβαια λίγοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για τα οικονομικά τους όταν βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια).

Είχε κλείσει;

Η παραίτησή του από το Real Group συνοδεύτηκε με τη φήμη ότι είχε κλείσει ήδη συμφωνία με άλλο μεγάλο συγκρότημα, ενώ σε ορισμένα δημοσιεύματα προσδιοριζόταν και η αρμοδιότητά του, δηλαδή τομείς του digital. Τότε άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό δεν ισχύει, αλλά όπως φάνηκε στην εξέλιξη, ο επόμενος επαγγελματικός σταθμός τού δημοσιογράφου ήταν, πιθανόν, προδιαγεγραμμένος, τουλάχιστον από τις ημέρες της παραίτησής του, αν όχι νωρίτερα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου