Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση "ΕΔΟΕΑΠ";

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΣΗΕΑ
Κι ενώ αποφασίστηκε 48ωρη,
οι απόψεις άλλα εικονογραφούν...


Διαβάζουμε στο fb:

@ Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε 48ωρη κλιμακούμενη απεργία από αύριο το πρωί στις 06.00 έως και 06.00 το πρωί της Πέμπτης.

Marina Vichou

1 ώρα
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Επέλεξα την ανοιχτή επιστολή, Μαρία Αντωνιάδου, για να σε ενημερώσω ότι ΛΥΠΑΜΑΙ.
ΛΥΠΑΜΑΙ, λοιπόν, γιατί ενώ κατέχεις αυτή τη στιγμή μια εξαιρετικά νευραλγική θέση για τον κλάδο μας, δεν την αξιοποιείς!
ΛΥΠΑΜΑΙ γιατί διακατέχεσαι από αίσθημα μικρότητας προς τις ιδεολογικές σου αντιπάλους και προσπαθείς με κάθε τρόπο να μας απαξιώσεις!
Πως αλλιώς να εκλάβω το γεγονός ότι προσπάθησες να εμποδίσεις την Ελένη Ανδριανού και μένα από το να μιλήσουμε ως "απεργοί πείνας" στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας στον Πετρόπουλο ότι είμαστε "αναρχικά στοιχεία" και δεν πρέπει να μας επιτρέψει την είσοδο στο κτίριο;
Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω το γεγονός ότι όταν η Αφροδίτη Υψηλάντη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με λοίμωξη του αναπνευστικού, προσπάθησες να υποβαθμίσεις το θέμα στο Συμβούλιο, λέγοντας πως "πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα, που επειδή η Αφροδίτη είναι καπνίστρια της δημιούργησε επιπλοκή"; Μάλιστα, πρόσθεσες ότι και εσύ το έχεις πάθει και μεταφέρθηκες στο νοσοκομείο...
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, ΕΤΣΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ;;;
Να σου θυμίσω, λοιπόν, μήπως και από τον φόρτο εργασίας και ευθυνών σου το ξέχασε, ότι:
Η Αφροδίτη Υψηλάντη, εδώ και 11 ημέρες απέχει από φαγητό.
Η Αφροδίτη Υψηλάντη, ζει εδώ και 11 ημέρες σε μια σκηνή έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αναπνέει 24 ώρες το 24ωρο καυσαέρια. Κοιμάται μέσα στην ηχορύπανση των αυτοκινήτων της Ακαδημίας, όσο μπορεί κανείς να κοιμηθεί σε τέτοιες συνθήκες και υφίσταται την υγρασία που πέφτει τις νυκτερινές ώρες.
Η Αφροδίτη Υψηλάντη, βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, που έχει γίνει ακόμη χειρότερη με το κόψιμο της επικουρικής της.
Αυτά και μόνον αρκούν νομίζω για να καταλάβεις ότι καμιά σχέση δεν έχεις με την Αφροδίτη Υψηλάντη.
Εκείνη είναι ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ.
Αν ήθελες να της μοιάσεις θα είχες πάρει και εσύ μια σκηνή και θα έκανες απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας πόρο στη θέση του καταργηθέντος αγγελιοσήμου.
Ζητάω, βέβαια, πολλά από κάποια που το μοναδικό όνειρο της ζωής της είναι να μεταπηδήσει από την  καρέκλα της ΕΣΗΕΑ σε καρέκλα της Βουλής ή της Ευρωβουλής!
Μόνο που δύσκολα βλέπω να υλοποιείς αυτό σου το όνειρο, Μαρία Αντωνιάδου, έχοντας αποδεχθεί την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ΕΟΠΥΥ...
---
@ Maria Kortesi
Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!
Μέχρι τώρα αντιδρούσα στον χαρακτηρισμό, αλλά τώρα το λέω και το εννοώ.
Γιατί και αλήτες και ρουφιάνοι των καναλαρχών και της κυβέρνησης είναι και ίσως έχουν γερό οικονομικό απόθεμα όλοι εκείνοι, συνταξιούχοι και μη, που βλέπουν να διαλύεται το ταμείο τους, ένα από τα πιο εύρωστα ταμεία, που ποτέ δεν είχε πάρει επιχορήγηση από το κράτος, χωρίς να τους καίγεται καρφί. Ο ΕΔΟΕΑΠ αδυνατεί πλεον να δώσει επικουρικές συντάξεις και να καταβάλει τη συνδρομή του στα φάρμακα και τα νοσήλεια, αφού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης έμεινε χωρίς οικονομικό πόρο από τον Σεπτέμβρη του 2016 και τα οικονομικά του αποθέματα είχαν ημερομηνία λήξης.
Ούτε καν για συμπαράσταση στους πέντε συναδέλφους που προχώρησαν σε απεργία πείνας με αίτημα τη διάσωση του ταμείου δεν χάλασαν την ...ησυχία τους. Έμειναν μόνο οι Αφροδίτη Υψηλάντη που ήδη έχει επιβαρυνθεί πολύ η υγεία της και νοσηλεύεται από χθες, Τζώρτζια Κοντράρου, Μαρίνα Βήχου και Ελένη Ανδριανού να συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησε ο Θοδωρής Βαρίκος πριν τρεις βδομάδες. Και εκτός από ελάχιστους που συμπαραστέκονται στον αγώνα αυτό, οι πολλοί περιμένουν σαν καλοί υποτακτικοί να τους λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση η οποία επικαλούμενη την Τρόικα, που όπως είπαν θέλει να υπάρχει μόνο ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους, κάνει ό,τι μπορεί για να τους στείλει στον ΕΟΠΥΥ. Μπορεί λέει η κυβέρνηση να αποδίδει τον πόρο 2% στον ΕΟΠΠΥ, ο οποίος θα τον ...αποδίδει με τη σειρά του στον ΕΔΟΕΑΠ!!!Υπόθεση για γέλια και για κλάματα αφού ο ΕΦΚΑ χρωστάει ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ 60 εκ. ευρώ.
Ακούσατε τίποτα από όλα αυτά από τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως τα κανάλια;
Όχι. Ε, γι αυτό τους λέω αλήτες και ρουφιάνους
---
Πρωτοβουλία για τον ΕΔΟΕΑΠ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Ακούσατε κάτι για τους υπεύθυνους της πτώχευσης της Ελλάδας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού; ΟΧΙ. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για προσεχετε πως μιλατε για τον Πρετεντερη, τον Παπαχρηστο και τον Κανελλη μη σας παρει και σας σηκωσει. Σα να παραγνωριστηκαμε εδω μεσα! ΑΗ ΣΙΧΤΗΡ (απο το "σε οικτηρω").

    ΑπάντησηΔιαγραφή