Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Οικονομικά ΕΔΟΕΑΠ: Έλλειμμα το 2017, πλεόνασμα το 2018

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από το έλλειμμα στο υπερ-πλεόνασμα...

Για τον ΕΔΟΕΑΠ υπάρχουν δύο κρίσιμα γεγονότα το επόμενο διάστημα. Το πρώτο είναι η γενική συνέλευση του Ταμείου στις 30 Οκτωβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός για το 2018 και ο ισολογισμός για το 2017.

Για το 2017 βγάζει έλλειμμα μόλις 500.000 ευρώ ενώ για το 2018 προϋπολογίζει πλεόνασμα σχεδόν 11.000.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται ζωτικής σημασίας σε σχέση με την Eurostat, καθώς η διοίκηση θεωρεί πως μπορούν να αλλάξουν τη γνωμοδότηση. Άποψη που δεν φαίνεται να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η Eurostat δεν διαφώνησε με τα νέα οικονομικά στοιχεία, αλλά με το γεγονός ότι ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε με κυβερνητική παρέμβαση, δηλαδή με νόμο!

Το επιχείρημα αυτό θυμίζουμε πως χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες, που διαφωνούν με την εισφορά του 2% στην προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εκδίκαση των προσφυγών αυτών στις 17 Δεκεμβρίου είναι το δεύτερο κρίσιμο γεγονός για το Ταμείο των ΜΜΕ, καθώς θα κριθεί η νομιμότητα της εισφοράς του 2%, που αποφασίστηκε με νόμο.
---
Τυπολογίες
---
Σημ. "Α": ... να υπενθυμίσουμε ότι για τον ΕΔΟΕΑΠ εκκρεμούν α) η απαίτηση επιστροφής του δανείου των 10 εκατ. ευρώ και β) τα χρήματα από μη απόδοση του ΑΚΑΓΕ, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ (βλ. ΕΔΩ)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου