Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχουν ειδήσεις που δεν γράφονται;

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Και δεν εννοούμε τις ειδήσεις που απέκρυψε ο Γιάννης Πρετεντέρης ή πήρε στο μαξιλάρι της η Μαρία Σπυράκη...

Το ερώτημα λοιπόν τίθεται: υπάρχουν ειδήσεις που δεν γράφονται; Αν αφορούν, λόγου χάριν, την ασφάλεια της χώρας. Αν αφορούν κρατικά μυστικά. Το iefimerida.gr που έφερε στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ (ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη) είναι κατηγορηματικό: «Είναι σαφές ότι το iefimerida.gr δεν ανήκει σε παρατάξεις. Και είναι εξίσου πεντακάθαρο, όπως πιστοποιούν καθημερινά οι αναγνώστες μας, ότι το iefimerida.gr ασκεί το δημοσιογραφικό του καθήκον με αξιοπιστία, σοβαρότητα και με τήρηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Και θα συνεχίσει να ασκεί τη δημοσιογραφική του έρευνα με αμεροληψία, ως έχει καθήκον για την ενημέρωση του πολίτη».

Στην ίδια γραμμή και το Liberal: «Το iefimerida έπραξε το αυτονόητο και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με το απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Από τη στιγμή που πήρε τα στοιχεία ούτε να αυτολογοκριθεί μπορούσε ούτε να μη τα δημοσιοποιήσει υπό το φόβο της δίωξης και της ενδεχόμενης φυλάκισης που πλέον φαντάζει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον Ελληνικό Τύπο».

Ο Δημήτρης Χατζηνικόλας από το documentonews έχει διαφορετική άποψη: «Σε αυτήν τη διαδικασία υπάρχουν στεγανά που σέβονται όλοι. Ή καλύτερα που σέβονταν μέχρι χθες. Γιατί χθες ένα διαδικτυακό Μέσο δημοσίευσε πληροφορίες από τον τελευταίο φάκελο που ενεχυρίασε το ΥΠΕΞ στον πρόεδρο της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου».

«Δεν ξέρω αν η είδηση που μεταδόθηκε είναι όπως τη λέει ο δημοσιογράφος» γράφει ο Γιάννης Καφάτος στο documentonews. «Δεν ξέρω αν το Μέγαρο Μαξίμου λέει αλήθεια. Ξέρω πάντως – και δυστυχώς εκ των έσω – ότι οι δημοσιογράφοι έχουν δώσει πολλές αφορμές να τους συμπεριφέρεται η εκάστοτε εξουσία ως «υπαλλήλους» της. (και αυτό το τελευταίο δεν αφορά τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις)».
---
e-tetradio
---
*

1 σχόλιο: