Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυριακή πρωί
πέφτει το «μαύρο» στο Mega

Εβγαλε ανακοίνωση η Digea...: «H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας MEGA. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».
---
Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Και η ΕΣΗΕΑ προκηρύσσει υποτροφίες για μεταπτυχιακά.
Είναι λίγο τραγελαφικό να γίνεται τρελό πανηγύρι με απολύσεις και μειώσεις στα ΜΜΕ και η ΕΣΗΕΑ να νοιάζεται για την... μετεκπαίδευση των δημοσιογράφων.
Καλή η δια βίου μάθηση, δε λέμε, ειδικά στους λειτουργούς της ενημέρωσης, όμως να γίνει κάτι και με την γενικότερη κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ αγαπητοί κύριοι της Ένωσης, δεν νομίζετε;
---
Υπεγράφη η επέκταση
της ΣΣΕ μεταξύ ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ

Υπεγράφη σήμερα 26η Οκτωβρίου 2018, από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η απόφαση για την επέκταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ένωσής μας με την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.
Η Ένωσή μας χαιρετίζει την απόφαση της Υπουργού σαν μία πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του εργασιακού τοπίου και κλίματος, στο χώρο μας, ανά την επικράτεια.
Θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εργασίας θα συμβάλουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
---
Ξεκίνησε το www.ethnos.gr

Tο ethnos.gr, το site της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», είναι εδώ.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ενημέρωση βρίσκει ξανά τη δική της ταυτότητα στο νέο περιβάλλον τής δημοσιογραφίας, της συμμετοχής των πολιτών, της Δημοκρατίας.
Διατηρώντας στον πυρήνα του τις θεμελιώδεις αρχές τής δημοσιογραφίας που ακολουθεί και η εφημερίδα – αξιοπιστία, διασταύρωση της είδησης, αντικειμενική ενημέρωση, πολυφωνία – το μόνο δόγμα στο οποίο επιμένει το ethnos.gr είναι ότι «οι ειδήσεις είναι εργαλείο για να κατανοούμε τον κόσμο».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.ethnos.gr/
---
«Ψήνονται» απολύσεις και στα περιοδικά

Με τρεις και ο.... κούκος θα μείνουν και στα περιοδικά.
Μετά από τις απολύσεις στις εφημερίδες, γνωστός όμιλος περιοδικών των Βορείων Προαστίων, με ιδιαίτερα δραστήριο επικεφαλής σχεδιάζει κάποιες περικοπές προσωπικού.
Και να σκεφτείτε ότι ο ίδιος όμιλος προ καιρού είχε κάνει δραστικές μειώσεις για να μην προβεί σε απολύσεις...
---
"Φαγώθηκε" ή τον "φάγανε";

Παρότι η ‘’βόμβα’’ με τον αρχισυντάκτη και τον παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης που… διαφώνησαν (να το πούμε κομψά) και με τον πρώτο τελικά να αποχωρεί, έσκασε πριν από ένα μήνα περίπου, υπάρχει ακόμα η απορία στην πιάτσα:
Τελικά έφυγε ο ίδιος ή τον ‘’φύγανε’’; Γιατί στα Social media ο ίδιος μιλά για ‘’ανεργία’’.
Όσο για την πρόταση που – υποτίθεται πως- είχε από άλλο κανάλι, δεν υπάρχει κάτι ακόμα…
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου