Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Προσφυγή για τη διανομή του Τύπου!

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Την Τετάρτη πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση των περιπτερούχων της Αττικής με θέμα την αντιμετώπιση των νέων διατάξεων του Δήμου Αθηναίων για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και την προμήθεια για τη διανομή του Τύπου! Οι περιπτερούχοι και τα μίνι μάρκετ που διαθέτουν προς πώληση εφημερίδες έχουν θέσει εδώ και χρόνια, από το 2011, σοβαρό πρόβλημα για το ποσοστό κέρδους επί των πωλήσεων εφημερίδων.

Ο νέος κανονισμός κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, με την παράλληλη επιβολή τελών για τα περίπτερα και επί των προϊόντων που διαθέτουν προς πώληση, έχει οδηγήσει ξανά τους πωλητές εφημερίδων σε αντιδράσεις. Για τον δήμο πληρώνουν το τέλος και το δικαίωμα, που έχει αυξήσει το κόστος στη λειτουργία τους. Ως μείζον επίσης θέμα στην έκτακτη γενική συνέλευση οι περιπτερούχοι αναγγέλλουν την προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τους περιπτερούχους, το κέρδος από την πώληση των εντύπων είναι μηδαμινό, καθώς έχουν κέρδος 8%, ενώ 35% είναι η προμήθεια των πρακτορείων διανομής. Οι εκδότες από τη δική τους πλευρά έχουν το 59,34% των πωλήσεων εφημερίδων. Το 35% μοιράζεται ως εξής: 16,5% στα πρακτορεία, 11% στους διανομείς Τύπου και 8% στους λιανοπωλητές.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου