Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Χωρίς το Πρακτορείο, «καπέλο» δεν μπορεί να υπάρξει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τόσο ο Νίκος Παππάς
όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης
μέσω βασικού συνεργάτη του (λένε πως)
θέλουν το barcode στις εφημερίδες...
«Εφημερίδες όπως η Καθημερινή ή η Real έχουν φύγει από τις μετρήσεις, γιατί υπάρχει θεμελιώδες πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων, ο κατέχων το δίκτυο διανομής έχει και εφημερίδες», δήλωσε χθες στον 105.5 Στο Κόκκινο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Θα ήθελαν πολύ το έργο αυτό, που θα δίνει την δυνατότητα στην Πολιτεία να έχει ένα σύστημα καταγραφής των κυκλοφοριών σε πραγματικό χρόνο, να μην προχωρήσει».

Στον αντίποδα, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος γράφει στο in.gr πως ο ΔΟΜ επιθυμεί πρώτος απ όλους να υπάρχει barcode στις εφημερίδες. Ιδού το σχετικό απόσπασμα και σημειώστε πως... Νικολάκης είναι ο Νίκος Παππάς. «Καταρχάς, αγαπητέ Νικολάκη, θα έπρεπε να ξέρεις ότι για το ζήτημα του barcode στα έντυπα, ένα σύστημα που όλο το εξαγγέλλεις και όμως ποτέ δεν λειτουργεί, ήταν η Alter Ego, τα Νέα, το Βήμα που το ζητούν εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν αντέδρασαν, αλλά αντίθετα το απαίτησαν. Γιατί θέλουμε να φαίνονται οι πραγματικές κυκλοφορίες και να σταματήσει η λογική των "καπέλων"».

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του...

Βέβαια, για να μπει «καπέλο» στην κυκλοφορία μίας εφημερίδας πρέπει να συμπράξει στο... έγκλημα και το πρακτορείο Διανομής Τύπου, δηλαδή το «Αργος», το οποίο ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αλλιώς «καπέλο» δεν μπορεί να υπάρξει... Εκτός αν βγει ο κάθε εκδότης που θέλει να παρουσιάσει ανεβασμένες κυκλοφορίες και πάρει σβάρνα τα περίπτερα αγοράζοντας μόνος του (τις) εφημερίδες (του)... 
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου