Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Στην ΕΣΗΕΑ μεθοδεύουν παραγραφή για το λουκέτο στην ΕΡΤ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Κρύβουν ότι ψήφιζε στην ΕΣΗΕΑ 
τις μέρες του Μαύρου ο Κεδίκογλου


Την συγκάλυψη της υπόθεσης Κεδίκογλου μεθοδεύει η ευκαιριακή πλειοψηφία Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ, θέλοντας να οδηγήσει σε παραγραφή τις ευθύνες για το Μαύρο στην ΕΡΤ την περίοδο 2013-15 και τις «χειροπέδες στην ενημέρωση».

Προσπαθούν να κρύψoυν το γεγονός, παραπλανώντας και τους δικαστικούς λειτουργούς, ότι ό τότε υπουργός σε όλη αυτή την περίοδο παρόλο ότι ήταν ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ, και εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να μπορεί να ψηφίζει, εντούτοις εμφανίζεται ως πολιτικός, που είχε ΔΗΘΕΝ ασυμβίβαστο. Θέλουν με τον τρόπο αυτό να τον... απαλλάξουν!
Με επιστολή του στο ΔΣ της Ένωσης το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνει ότι:Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Υπόψη κ. Μαρίας Αντωνιάδου

Κυρία Αντωνιάδου,

Όπως και προφορικά είχα την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω αύριο εκπνέει η προθεσμία για κατάθεση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών , ώστε να μην επέλθει παραγραφή για το Μαύρο στην ΕΡΤ το 2013, την εν συνεχεία εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιο-μέγαρο και τις χειροπέδες στην ενημέρωση.

Θεωρώ ότι η σημερινή αναβολή στη συνεδρίαση του ΔΣ και οι υπόγειες διαδικασίες που μεθοδεύονται αποσκοπούν στη συγκάλυψη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Η επιδίωξη σας να εξασφαλίστε δια περιφοράς πλειοψηφία κατά της κατάθεσης της αίτησης αναίρεσης είναι ενδεικτική του πανικού που επικρατεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη συζήτηση του θέματος Κεδίκογλου φροντίσατε να απουσιάσετε από τη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα στη συνέλευση των εργαζομένων στο ραδιο-μέγαρο τόσο εσείς όσο και η αντιπρόεδρος σας, που ύστερα από τις κομματικές περιπλανήσεις της, επέστρεψε στην ΕΡΤ μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της, παραλείψατε προκλητικά να κάνετε οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση Κεδίκογλου.

Θα ήταν εξόχως ενδιαφέρον να πληροφορηθούν οι συνάδελφοι αν αυτό το τελευταίο έγινε σε συνεννόηση και με άλλους εντός η εκτός ΕΡΤ. Η εκκωφαντική σιωπή για το θέμα ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ στη συνέλευση των εργαζομένων την περασμένη Παρασκευή μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Όπως και η απουσία αναφοράς-και στο κείμενο της ανακοίνωσης- για τις ΜΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, με τεχνογνωσία από τις μέρες του 2012-13 στη δημόσια τηλεόραση.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που επιχειρήσετε να «βγάλετε την υποχρέωση», με μια τυπική αίτηση, όπως ακούγεται, χωρίς τα ουσιαστικά στοιχεία που συνιστούν λόγους αναίρεσης, αντιλαμβάνεσθε ότι οι ευθύνες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και για την Πρόεδρο του ΔΣ και για την ευκαιριακή πλειοψηφία της.

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Εκκωφαντικά σιωπή για το θέμα διαπιστώνεται ότι τηρούν με τη στάση τους και συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΡΤ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου