Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Tελεσίγραφα και νέα έντυπα...

Κάτι οξύμωρο συμβαίνει στο «Έθνος»: από τη μία υπάρχει έντονη η αίσθηση του "τελεσιγράφου" και αυτή της Δαμοκλείου σπάθης πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων ότι από μήνα σε μήνα το ημερήσιο φύλλο θα σταματήσει να... εκδίδεται. Από την άλλη βγαίνουν νέα, φιλόδοξα περιοδικά όπως το "Eat me", ένα καινούριο περιοδικό μαγειρικής το οποίο θα κυκλοφορεί κάθε μήνα με το Κυριακάτικο «Έθνος» και φιλοδοξεί να προσελκύσει αναγνώστες. Eχουμε μπερδευτεί λίγο, είναι η αλήθεια, αλλά όσο δημιουργούνται νέα έντυπα, καλά πάει το πράγμα. Όσο για τα τελεσίγραφα, ο καιρός γαρ εγγύς…
---
Απαγορεύονται τα τζιν στο «Epsilon»

… που σύντομα θα μετονομαστεί σε «OPEN»

Μετά την απαγόρευση στις αρχές του τρέχοντος έτους του κόκκινου χρώματος (όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ)… Τώρα μαθαίνουμε ότι στο «Epsilon» που σύντομα θα μετονομαστεί σε «OPEN» απογορεύεται και το τζιν! Προσοχή! Οχι το τζιν με τόνικ, (ευτυχώς δηλαδή)! Αλλά τα τζιν παντελόνια, (προφανώς και οι φούστες και τα πουκάμισα)! Η εν λόγω ντιρεκτίβα αφορά όπως είναι φυσικό τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο γυαλί!
Και αν για το κόκκινο χρώμα (με λίγη προσπάθεια πάντα), μπορούσε να καταλάβει κανείς τα κίνητρα της απαγόρευσης, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα τζιν και τις αποχρώσεις του που παραπέμπουν και στα εθνικά μας χρώματα!
Παρ΄ όλα αυτά πάσα εξήγηση δεκτή!
---
Τριανταδύο συμβάσεις στον Αθήνα 984

Υπογράφηκαν οι 32 συμβάσεις έργου στον «Αθήνα 9,84», με τη διοίκηση του σταθμού να απορρίπτει την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για ανανέωση της σύμβασης τουλάχιστον για τρεις εργαζόμενους που απασχολούνται πάνω από οκτώ χρόνια στο δημοτικό ραδιόφωνο. Αρχικά η διεύθυνση είχε δηλώσει πως θα εξετάσει την ανανέωση για έναν συμβασιούχο, αλλά τελικά κάλυψε όλες τις θέσεις των 32 συμβάσεων έργου και έτσι οι απολύσεις παρέμειναν έξι. Το συνολικό ποσό για τις 32 συμβάσεις έργου ανέρχεται σε 421.440 ευρώ και αφορά συμβάσεις 23 δημοσιογράφων, 5 μουσικών επιμελητών και 4 μουσικών παραγωγών. Μεγάλες είναι επίσης οι διαφορές στο ύψος των συμβάσεων. Πέντε μόλις άτομα έχουν σύμβαση 15.000-37.000 ευρώ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατά μέσο όρο στις 11.000-12.000 ευρώ.
---
Αλλαγές με… διακριτικότητα

Εσωτερικές μεταβολές σε επιτελικές θέσεις που θέλουν να ενοχλήσουν… όσο πατάει η γάτα έκανε τις προηγούμενες εβδομάδες μεγάλος όμιλος των ΜΜΕ, με έντυπα και site. "Θύματα" ήταν στελέχη που ήταν χρόνια στην εφημερίδα, αλλά τώρα, δεν απολύονται, αλλά απλά μετακινούνται σε άλλες, πιο "χαλαρές" θέσεις, π.χ. αρθρογράφοι. Μπορεί και λόγω ηλικίας.
Όμως το νέο αίμα, που ίσως να έχει λάβει και αυτή την εντολή άνωθεν, δεν θέλει καθόλου να διαταράξει το παρόν ομαλό κλίμα. Για να δούμε, όμως, αν θα το καταφέρει…
---
Τι συνδέει τη Wind με το Nomads;

Με άρωμα... Μαδαγασκάρης εισέρχεται στη νέα σεζόν η Wind.
Ο λόγος είναι ότι η εταιρία ανέλαβε μέγας χορηγός του ριάλιτι του ΑΝΤ1 ‘’Nomads’’, το οποίο κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ενδιαφέρουσα η συνεργασία των δύο ομίλων, όμως αυτό που αναμένουν όλοι με αγωνία είναι η... ταμπακιέρα, δηλαδή η τηλεθέαση...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου