Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΣΗΕΑ - καταγγελτική ανακοίνωση Νο 6 ή 7 κατά Μαρινάκη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο αυτόκλητος
υποστηρικτής της εργοδοσίας
έγινε τώρα και
αξιολογητής των συναδέλφων του


Στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον «αυτόκλητο υποστηρικτή» του Βαγγέλη Μαρινάκη (τα γράφαμε και εμείς ΕΔΩ ), απάντησαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ σχετικά με την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα «tovima.gr», που αναφέρεται στις απολύσεις δημοσιογράφων στον Όμιλο Μαρινάκη.

Oι Ενώσεις χωρίς να αναφέρουν το όνομά του καταγγέλλουν ότι "ο «συνάδελφος» έγινε αυτόκλητος υποστηρικτής της εργοδοσίας, παραβλέποντας ότι 29 συνάδελφοί του απολύθηκαν, πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που προσλήφθηκαν, χωρίς αποζημίωση». Επίσης «ανέλαβε αυτόκλητος να υπερασπιστεί με…«ρηξικέλευθα» επιχειρήματα την εργοδοσία, χαρακτηρίζοντας «αργόμισθους» τους απολυμένους συναδέλφους. Κατέστη έτσι, εκτός από εθελοντής υπερασπιστής της εργοδοσίας, αυτόκλητος πάλι, και αξιολογητής των συναδέλφων του! Του θυμίζουμε μολαταύτα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυθέντων ήταν συνάδελφοί μας που εργάστηκαν απλήρωτοι, όταν ο Οργανισμός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και τον κράτησαν όρθιο για να μην χαθούν οι ιστορικές εφημερίδες, ενώ ο ίδιος προσελήφθη στον Οργανισμό πρόσφατα"...

Το θέμα τώρα είναι να μην γράψει πάλι κάτι ο Χαραλαμπόπουλος και απαντήσει σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ κλπ κλπ. Εχει καταντήσει πλέον κουραστικό...

@ Και αντί απαντήσεων στον... Χαραλαμπόπουλο μήπως οι Ενώσεις θα έπρεπε να κάνουν κάτι πιο πρακτικό για να αντιμετωπίσουν τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών; Λέμε τώρα...
Ακολουθεί oλόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης των ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ για τον επονομαζόμενο και «αριστερό εξτρέμ» του Μαρινάκη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο:
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ με μεγάλη έκπληξη έλαβαν γνώση της ανάρτησης συναδέλφου στην ιστοσελίδα «tovima.gr», που αναφέρεται στις απολύσεις δημοσιογράφων στον Όμιλο Μαρινάκη.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο συνάδελφος – εργαζόμενος στον Όμιλο Μαρινάκη, έγινε αυτόκλητος υποστηρικτής της εργοδοσίας, παραβλέποντας ότι 29 συνάδελφοί του απολύθηκαν, πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που προσλήφθηκαν, χωρίς αποζημίωση. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν η εργοδοσία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων του, αρνήθηκε τρεις φορές να προσέλθει στο Υπουργείο Εργασίας και την τελευταία φορά έστειλε ένα υπόμνημα, με το οποίο προκλητικότατα ισχυρίσθηκε ότι οι απολύσεις είναι νόμιμες. Στη συνέχεια, ως εκ θαύματος, ο «συνάδελφος» ανέλαβε αυτόκλητος να υπερασπιστεί με νέα… «ρηξικέλευθα»… επιχειρήματα την εργοδοσία, χαρακτηρίζοντας «αργόμισθους» τους απολυμένους συναδέλφους.
Κατέστη έτσι, εκτός από εθελοντής υπερασπιστής της εργοδοσίας, αυτόκλητος πάλι, και αξιολογητής των συναδέλφων του! Του θυμίζουμε μολαταύτα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυθέντων ήταν συνάδελφοί μας που εργάστηκαν απλήρωτοι, όταν ο Οργανισμός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και τον κράτησαν όρθιο για να μην χαθούν οι ιστορικές εφημερίδες, ενώ ο ίδιος προσελήφθη στον Οργανισμό πρόσφατα.
Επίσης, ο «συνάδελφος» ξεχνά ότι οι Ενώσεις ήταν παρούσες σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη νέα εταιρεία για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και μισθών και για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με όσο το δυνατό καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους.
Ξεχνά, ότι είναι υποχρέωση της εργοδοσίας να πληρώνει τους μισθούς των εργαζόμενων στην ώρα τους και όχι οικειοθελής παροχή, όπως υποστηρίζει!
Όσο για τις επενδύσεις της εταιρείας σε νέα Μέσα, προφανώς, και αποτελούν επιχειρηματικές αποφάσεις που αποσκοπούν στην οικονομική ανάπτυξη του Ομίλου και δεν εκδίδονται ως «χάρη στους εργαζόμενους»!
Τονίζουμε ότι οι Ενώσεις δεν θα απολογηθούν επειδή έδωσαν τη δυνατότητα εγγραφής στο Σωματείο των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ηλεκτρονικά Μέσα, γεγονός που αποτελεί κατάκτηση, η οποία προήλθε μετά από προσπάθειες χρόνων, ούτε για τους αγώνες για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι Ενώσεις δεν θα απολογηθούν για τους αγώνες που δίνουν καθημερινά για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου και την εφαρμογή των κανόνων Δεοντολογίας σε όλα τα Μέσα. Ούτε γιατί πρωτοστατούν στη λήψη μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου. Αρκεί μόνο η μελέτη των όσων έχουν γίνει στην Ευρώπη για να στηριχτεί η Δημοκρατία και η Ενημέρωση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ υπενθυμίζουν για μια ακόμη φορά ότι πρωταρχικός σκοπός των Ενώσεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλα τα Μέσα, με τους καλύτερους όρους απασχόλησης για όλους τους δημοσιογράφους. Γι’ αυτό και θα στηλιτεύουν οποιαδήποτε απόλυση δημοσιογράφου γίνεται σε οποιοδήποτε Μέσο.
Αυτός είναι ο ρόλος τους: να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των δημοσιογράφων με οποιοδήποτε τρόπο και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν.
Λυπούμαστε αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους…εντός και εκτός δημοσιογραφίας…
---
zoornalistas
---
*

2 σχόλια:

  1. Από τη μια ο γιαλαντζί αριστερός δημοσιογράφος-υποστηρικτής της εργοδοσίας. Από την άλλη οι Ενώσεις οι οποίες στήριξαν τους αγώνες των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι αγώνες δικαιώθηκαν. Από τους 450 εργαζόμενους του ΔΟΛ έμειναν 70; Εκτός και αν μιλάνε για τη διατήρηση των θέσεων των συνδικαλιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ...πρόθυμους συνδικαλιστές ισχύει η διατήρηση των θέσεων. Αυτοί οι οποίοι είναι δίπλα στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και όχι απέναντι. Οι απέναντι είναι είδος προς εξαφάνιση.

      Διαγραφή