Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Στο Σκούταρι μια μέρα περιπατούσα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όταν τελειώνουν
οι μαγκιές με τα προσφυγόπουλα


του Χρήστου Ξανθάκη

Γνωστό το στόρι με το Σκουταρόπουλα.
Ήταν να πάνε τα παιδιά του χωριού στο δημοτικό σχολείο την περασμένη εβδομάδα και από τα εκατό τριάντα πιτσιρίκια εν συνόλω εμφανίσθηκαν τελικά μόνο τα εικοσιπέντε. Ο λόγος; Έπεσε περονόσπορος, σκάσανε μύτη ακρίδες, επιδημία ιλαράς μήπως; Όχι κυρίες και κύριοι, φοβηθήκανε οι γονείς γιατί με τα βλαστάρια τους θα πηγαίνανε στο σχολείο και δέκα προσφυγόπουλα!

Και λογικό ήταν να φοβηθούνε, λέω εγώ. Εσύ που αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το πράγμα το προσφυγόπουλο, έχεις δει από κοντά κανένα; Δυο σειρές δόντια έχει σαν τον καρχαρία, νύχια κοφτερά σαν το λιοντάρι και κάτι χέρια σαν κουπιά, να σου ανάψουν μία και να ψάχνεις να βρεις που χύθηκε το μυαλό σου και που οι μύξες σου. Άσε που είναι στοιχεία εγκληματικά και ψάχνονται για μανούρα και καυγά. Οδηγία ολόκληρη έβγαλε ο ΟΗΕ για τους κυανόκρανους, μην πλησιάζουν τα επτάχρονα, οκτάχρονα και εννιάχρονα προσφυγόπουλα. Κόσμο και ντουνιά έχουνε στείλει στην εντατική…

Χώρια το Ισλάμ! Μια φορά σε ένα σχολείο, διακόψανε το μάθημα για να κάνουνε προσευχή στον Μωάμεθ και πήγε ένας δάσκαλος να διαμαρτυρηθεί και του σπάσανε το χέρι. Και ένας κηδεμόνας που έβγαλε γλώσσα, έψαχνε ύστερα να τη βρει. Με το κονσερβοκούτι του την κόψανε και τη δώσανε στα σκυλιά. Ρε, ξέρεις τι θα πει επτάχρονο από τη Συρία; Μουτζαχεντίνος πρώτης διαλογής, έτοιμος να ζωστεί τα φυσεκλίκια και να λάβει υπό μάλης το Καλάσνικωφ. Μια κουβέντα παραπάνω να πεις για το Κοράνι, στο σταυρί θα σε βρούνε οι σφαίρες αδερφάκι μου!

Πέρα από πλάκα όμως, εδώ μιλάμε για καθαρό, πούρο και ντούρο ρατσισμό. Για αθλιότητα φυλετικού περιεχομένου, που βρωμάει απ’ όπου και να την πιάσεις. Εξ ου και έπεσε κόσμος και ντουνιάς να τους γδάρει τους Σκουταριώτες κι εκείνοι που περίμεναν μια απλή ψιχάλα από ροχάλες βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με καταιγίδα ολόκληρη. Γεγονός που κάπως έκαμψε το πατριωτικό φρόνημά τους και τους οδήγησε σε ένα μεγαλειώδες κο-κοκο! Απολαύστε υπεύθυνα τις ξεβράκωτες δικαιολογίες τους, γιατί δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο:

«Ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές. Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου.Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας».
Όλα κομπλέ, μαζί με υπενθύμιση για τον «την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» για να μην ξεχνιόμαστε. Γιατί άμα δεν αναφερθούμε στους εχθρούς του έθνους και στην ύποπτη δράση τους θα πέσει ο Βελόπουλος μας πλακώσει. Ίσως και ο Λιακόπουλος, πράγμα που δύσκολα αντέχεται με τόσο κύρος που κουβαλάει επάνω του…

Στο δια ταύτα όμως. Στο δια ταύτα, χθες Δευτέρα ξανάνοιξε το σχολείο κανονικά και υπό τα κακαρίσματα των γονέων τους πέρασαν την πύλη τα εκατόν πέντε ανταρτόπουλα. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι στην Ελλάδα η ρατσιστική μαγκιά πωλείται μόνο χονδρική. Κι όταν έρχεται η ώρα να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους οι ψευτομαγκίτες, κλάνουν όλες τις μέντες του κόσμου. Ως εδώ, στο Λεκανοπέδιο, έφτασε η μυρωδιά από τας Σέρρας! 
---
newpost
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου