Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - Αγωνιστική διεκδίκηση των συντάξεων

*
ΠΑΜΕ
Τύπου και ΜΜΕ
***
*
Αγωνιστική
διεκδίκηση των συντάξεων
κόντρα στον αποπροσανατολισμό


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με αφορμή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για αναδρομική επιστροφή παρακρατηθέντων σε συνταξιούχο, οι εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ βρήκαν την ευκαιρία δρώντας αποπροσανατολιστικά, να προτρέψουν τους συνταξιούχους του Κλάδου των ΜΜΕ ότι με μιά αίτηση στον ΕΦΚΑ μπορούν τάχα να διεκδικήσουν την επιστροφή των ποσών από τις συντάξεις που πετσόκοψαν οι μνημονιακοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επιδιώκουν να εμφανιστούν ότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των συνταξιούχων του Κλάδου, όταν όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν αγώνες ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, αλλά ουσιαστικά έβαζαν πλάτη στο πέρασμα αυτής της πολιτικής. Τώρα επικαλούνται το δήθεν όφελος μιας δικαστικής απόφασης επιδώκοντας ανάμεσα σε άλλα να εκτονώσουν και την πίεση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, μπροστά στη διαφαινόμενη κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων σε υγεία, επικούρηση και εφ' άπαξ.

Επιπλέον επιδιώκουν μπροστά στις επικείμενες εκλογές να στρέψουν την αγανάκτηση σε στάση αναμονής, να αναθερμάνουν την ελπίδα των συνταξιούχων ότι κάτι καλό μπορεί και να γίνει.

Εχουμε πείρα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούνη του 2015 που έκρινε αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους. Ακυρώνει τη μείωση στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης για ποσό άνω των 1.000 ευρώ”.

Αυτή η απόφαση, όπως και άλλες πρωτόδικες αποφάσεις, που αφορά όλους τους συνταξιούχους, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους τους συνταξιούχους. Στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το ν. 4387/2016 και το ν. 4372/2017 (νόμοι Κατρούγκαλου) που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλλουν νέα κατακρεούργηση των συντάξεων. 'Επονται καινούργιες περικοπές...

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι αντισυνταγματικά και άδικα, για να αποδειχτεί ότι μας έκλεψαν μεγάλο μέρος των συντάξεών μας. Εμείς ξέρουμε ότι είναι πληρωμένα με ιδρώτα και αίμα, με δικά μας χρήματα.

Τα μόνα χρήματα που πήραν πίσω οι συνταξιούχοι δόθηκαν με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης κάτω από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνταξιούχων, όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και με τις επικουρικές.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ επισημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου και καλούμε όλους τους συνταξιούχους του Κλάδου να πάρουν όλοι μέρος στο μαραθώνιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Απαιτούμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους όλες οι περικοπές, η 13η-14η σύνταξη, το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, και όλα τα δικαιώματα που έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους!

Να ανατραπούν όλοι αντεργατικοί-αντασφαλιστικοί νόμοι!

Να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου