Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο έβδομος ενδιαφερόμενος για τηλεοπτική άδεια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


«Στην πιάτσα οργιάζουν οι φήμες ότι ο επόμενος που θα καταθέσει αίτηση και εγγυητική θα είναι ισχυρός επιχειρηματίας που συνδέεται στενά με εκδότη ημερήσιας εφημερίδας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», γράφουν οι Zoornalistas. Υπαινικτικά δοσμένη η πληροφορία -αφού το ενημερωμένο μπλογκ δεν μπορεί να αναφέρει συγκεκριμένο όνομα- αλλά αν το σκεφτείς λίγο είναι σαφέστατη. Μπορείς να πεις ότι κάνει και νιάου νιάου.

Ο περί ου επιχειρηματίας θέλει από καιρό να εμπλακεί στα μίντια (μερικώς μπορεί να το έχει κάνει ήδη χωρίς να βγαίνει ο ίδιος μπροστά) και λέγεται ότι έδειξε ενδιαφέρον (πάλι πλαγίως) για την αγορά του ΔΟΛ, όπου υπήρχαν οι (και αλλού) μεγάλοι αντίπαλοί του. Παλιότερα γράφτηκε ότι ο συγκεκριμένος είχε πιεστεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην τηλεοπτική αγορά, ενώ σε ανάλογα δημοσιεύματα γινόταν λόγος για ενδιαφέρον του σχετικά με το Mega, όταν ακόμα το Μεγάλο Κανάλι είχε σφυγμό και ήταν ελκυστικό για αγορά, αν ξεπερνιόνταν ώς ένα βαθμό τα προβλήματα.

Όσο για το αναγραφόμενο για «εκδότη ημερήσιας εφημερίδας», προφανώς γίνεται προσπάθεια να μπερδέψει ο ενικός αριθμός γιατί διαφορετικά το νιάου νιάου θα έμπαινε στο μεγάφωνο. Το κάναμε σαφέστερο –λύσσα έγινε ο υπαινιγμός!– αν και δεν χρειαζόταν. Είπαμε, και όπως γράφτηκε ήταν αρκετά σαφές και καλά φωτισμένο, έστω και με τους άλλοτε μοδάτους κρυφούς φωτισμούς

Απομένει να δούμε αν οι φήμες της πιάτσας θα εξελιχθούν σε γεγονός. Συνήθως, πάντως, η πιάτσα ξέρει. Ακόμα και αν η πληροφορία δεν επαληθεύεται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει φωτιά κάτω από τον καπνό που βγαίνει.

Να προσθέσουμε, κλείνοντας, ότι ο επιχειρηματίας του «υπαινιγμού» είναι πολύ προσεκτικός σε όλες τις επιχειρηματικές κινήσεις του, ξέρει να περιμένει και πριν κάνει ένα βήμα δοκιμάζει μια, δυο, πολλές φορές, τη σανίδα που θα πατήσει. Και κάτι άλλο: δεν σκορπάει λεφτά από το παράθυρο για να ρισκάρει σε κάποιον στόχο και αυτό ορισμένες φορές του καταλογίζεται ως αδυναμία. Η οποία ως τώρα εν πολλοίς του βγαίνει θετικά...

---
harddog-sport.blogspot.com
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου