Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Απόλυτη επιτυχία της απεργίας στο εργοτάξιο της ΑΕΚ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στην σημερινή (24 Οκτώβρη) απεργιακή κινητοποίηση των Οικοδόμων που δουλεύουν για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο, με τη συμβολή και της αστυνομίας σε αναβαθμισμένο ρόλο. Παρά αυτήν την προσπάθεια η συμμετοχή στην απεργία ήταν 100%.

H σημερινή 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας ύστερα από συνέλευση των εργαζομένων στο εργοτάξιο, με αίτημα την υπογραφή συλλογική σύμβασης για αυξήσεις στο ύψος του μεροκάματου απέναντι στα μεροκάματα πείνας και για συνθήκες υγιεινής και Ασφάλειας, ύστερα μάλιστα από ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, απαντήθηκε με τρομοκρατία και με αστυνομία.

Φωτό από παλαιότερη στάση εργασίας στο εργοτάξιο
Η αστυνομία όταν είναι να βάλει εμπόδια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εμφανίζεται αμέσως στους χώρους δουλειάς με ενισχυμένες δυνάμεις, υπακούοντας στις εντολές των εργοδοτών. 

Ο Γρηγόρης Δήμος, επικεφαλής υποδιεύθυνσης της αστυνομίας, όπως δήλωσε ο ίδιος, που ήταν παρών στο εργοτάξιο σε ρόλο δικαστή και επιθεωρητή εργασίας, μιλώντας είπε κατά λέξη: "Μιλάω εκ μέρους της πολιτείας...Φέρτε μου αποδείξεις ότι έχετε κάνει γενική συνέλευση, το μέρος και την ημερομηνία της... Παραβιάζετε το νόμο για την κήρυξη της απεργίας και επιβάλλετε τις απόψεις μιας ισχνής μειοψηφίας.."

Να τον χαίρεται η κ. Γεροβασίλη μαζί με τον "νέο" ρόλο της Ελληνικής αστυνομίας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου