Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, για την ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα
για την κατάσταση στην ΕΡΤ


Ιδιωτικά και κρατικά μέσα επιβάλλουν μόνιμο «μαύρο» στην ενημέρωση του λαού (VIDEO) 

«Η περίπτωση της ΕΡΤ είναι μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ενώ συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής τσακώνονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε Επερώτηση της ΝΔ για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, «από τη μία μεριά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε κυβερνητικό φερέφωνο όταν το ίδιο ακριβώς, μα το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι δικές τους κυβερνήσεις φτάνοντας στο σημείο να κλείσουν την ΕΡΤ. Και από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι στο μαύρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ μετατρέπεται σε αντίγραφο εκείνης της εποχής».

Ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε πως η σημερινή ΕΡΤ δεν έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο πάλεψαν οι εργαζόμενοί της την εποχή του «μαύρου». «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε είναι η απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα «που σπάει κόκαλα» και που «ενίοτε ξεπερνάει και την επίσημη κυβερνητική θέση». Το δεύτερο ζήτημα είναι η απουσία αντικειμενικής ενημέρωσης και η «μη τήρηση ακόμη και του απαράδεκτου αυτού νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων». Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΕΣΡ για το 2017, η συμμετοχή του ΚΚΕ στις τηλεοπτικές εκπομπές ήταν 4,8% και στα δελτία ειδήσεων 3,1%. «Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην ΕΡΤ, υπάρχει στο σύνολο των καναλιών και δείχνει το πόσο διαφορετικό είναι το δήθεν νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαφήμιζε η κυβέρνηση και ο κ. Παππάς», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Παράλληλα, παρέθεσε και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, όπως ο παραγκωνισμός των μόνιμων εργαζομένων της ΕΡΤ και η αξιοποίηση μεικτών και εξωτερικών παραγωγών «που είναι το όχημα για να υπάρχουν συμπράξεις με ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλά και με δημοσιογράφους για να αναπαράγεται η κυβερνητική προπαγάνδα». Επίσης, αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα στην ΕΡΤ, μέσω του οποίου «ισχύουν όλες οι βλαπτικές μεταβολές που είχαν γίνει στο παρελθόν».

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν πέφτει από τα σύννεφα. «Αυτά είναι τα μέσα ενημέρωσης, είτε ιδιωτικά είτε κρατικά λειτουργούν ως μηχανισμοί αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής, ως ένα μόνιμο μαύρο απέναντι στο λαό, τα προβλήματά του, τις ανάγκες του και την ενημέρωση του», τόνισε. «Διεκδικούμε να γίνουν βελτιώσεις, και στο ζήτημα της ενημέρωσης και στο ζήτημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Όμως αυτό που πρέπει να μπει στο στόχαστρο είναι αυτός ακριβώς ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης, η ανάγκη να γίνουν όλα αυτά κοινωνική ιδιοκτησία στο πλαίσιο ενός κράτους που θα κάνει κουμάντο ο ίδιος ο λαός και οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

Θέλουν «μαύρο» στην ενημέρωση του λαού

Οι βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν την ΕΡΤ ως «φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας». Η δε Μισέλ Ασημακοπούλου, εκφράζοντας απέχθεια για τις εργατικές κινητοποιήσεις, δικαιολόγησε το «μαύρο» που επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά με το επιχείρημα ότι «το μαύρο ήταν συνηθισμένο στην ΕΡΤ» εξαιτίας των πολλών απεργιών και στάσεων εργασίας!

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δεν έδωσε καμία επί της ουσίας απάντηση για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική των προηγούμενων. Μάλιστα, θέλοντας να εμφανιστεί δικαιωμένος... επικαλέστηκε την υψηλή τηλεθέαση που έχει η ΕΡΤ λόγω της μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων.

Εκ μέρους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέφυγε στον πλέον βρώμικο και πρωτόγονο αντικομμουνισμό, υποστηρίζοντας πως η ΕΡΤ «ασκεί κομμουνιστική προπαγάνδα»!

«Το ακούσαμε και αυτό ότι η ΕΡΤ κάνει κομμουνιστική προπαγάνδα», σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Γιάννης Γκιόκας, δίνοντας απάντηση στις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής. 

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου