Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέμα ημερών η αλλαγή
στη διεύθυνση του "Εθνους"

Συγκεκριμένα εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναλάβει νέος διευθυντής στην εφημερίδα “Έθνος”. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν τα στελέχη και οι συντάκτες της εφημερίδας στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί καινούργιος διευθυντής, ενώ στη θέση του εκδότη θα παραμείνει ο Νούλης Χατζηδημητρίου. Επίσης ενημερώθηκαν ότι μέχρι τέλους του μήνα θα έχει μετακομίσει και η εφημερίδα στην Παιανία, όπου θα συστεγαστεί με τον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον.
---
Δεν άλλαξε χέρια το protagon

Ο Χρήστος Μεμής αναζητά συμπαίκτη που θα ενισχύσει οικονομικά το site ενώ τη δημοσιογραφική λειτουργία θα συνεχίσει να έχει ο ίδιος. Οπως μάθαμε πράγματι υπήρξαν συζητήσεις με κάποιον επενδυτή οι οποίες όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών ήταν πολύ προχωρημένες και διαφαινόταν ότι θα υπήρχε συμφωνία αλλά τελικά κάτι στράβωσε την τελευταία στιγμή και το deal δεν προχώρησε. Ετσι προς το παρόν το protagon συνεχίζει κανονικά όπως το γνωρίζουμε όσον αφορά το ιδιοκτησιακό του καθεστώς αλλά με δεδομένη την επιθυμία του Μεμή να βρει συμπαίκτη ίσως σύντομα υπάρξουν εξελίξεις.
---
Nova: Η Super League, μετά από

διαγωνιστική διαδικασία, μας ανέθεσε
την παραγωγή των αγώνων της ΕΡΤ

Στελέχη της Nova, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τις παραγωγές των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος που προβάλλει η δημόσια τηλεόραση, διευκρίνιζαν ότι καμία σύμβαση και καμία ανάθεση παραγωγής δεν υφίσταται με τη δημόσια τηλεόραση.

Η Nova συμμετείχε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο συνεταιρισμός της Super League για την τηλεοπτική παραγωγή των εν λόγω αγώνων. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Super League στις 24 Αυγούστου 2018 (http://superleaguegreece.net/el/news/latest-news/show/apofaseis-ds-24-08-18) η Nova ανέλαβε την τηλεοπτική παραγωγή καθώς είχε κάνει την πιο συμφέρουσα οικονομική πρόταση.

Ως εκ τούτου, το δημοσίευμα είναι ψευδές, παραπλανητικό και καταπατάει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία αφού ο συντάκτης του ούτε καν μπήκε στον κόπο να μας ρωτήσει πριν την δημοσίευση του.
---
Πρώτη η MRB, αλλά…

Προς αλλαγή στον τομέα των ραδιοφωνικών μετρήσεων. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διενέργεια της μέτρησης, με την προσθήκη των κινητών τηλεφώνων, έβγαλε μειοδότη την MRB του Δημήτρη Μαύρου. Η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το ΔΣ της EIΙΡΑ, η συνεδρίαση του οποίου έχει ήδη αναβληθεί. Γίνονται προσπάθειες να μπει στο σκέλος της μέτρησης και άλλη εταιρεία.
---
Yπόγειος πόλεμος

για τη Ραδιοτηλεόραση

Μια ψιλογκρίνια, ένα σούσουρο, ένα... κάτι σέρνεται τις τελευταίες εβδομάδες τόσο εντός, όσο και εκτός ΕΡΤ για τη ''Ραδιοτηλεόραση''. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η επανέκδοση του περιοδικού δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, ενώ άλλοι επιθυμούν πολύ τη συνέχεια και την εξέλιξή της, πιθανόν και για τους δικούς τους λόγους. Πάντως παρότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες, το επίπεδο της παλιάς έκδοσης δεν το έχει φτάσει.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: