Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται (μέρος ΙΙ)

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η όσμωση (για να το πούμε κομψά) των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Βήμα» είναι περισσότερο από εμφανής πλέον! Αφού μέσα σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες παρατηρήθηκε δεύτερο κρούσμα κοινής προσέγγισης των γεγονότων! Και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, δεδομένου ότι το κοινής (;) λήψης ρεπορτάζ στο κυριακάτικο φύλλο υπογράφει (όπως και την προηγούμενη φορά) ο διευθυντής του Αντώνης Καρακούσης.

Συγκεκριμένα πριν δεκαπέντε ημέρες αναρωτιόμασταν (εδώ) πώς συνέβη και οι δυο διευθυντές των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Βήμα» Τζένος και Καρακούσης αντίστοιχα, υπέγραφαν ο καθένας για το φύλλο του ρεπορτάζ που αφορούσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή χρησιμοποιώντας τις ίδιες εκφράσεις – λες και είχαν συνεννοηθεί νωρίτερα… Τώρα επαναλαμβάνεται το φαινόμενο σε μικρότερη έκταση, εξακολουθώντας όμως να αποτελεί απορία, πώς γίνεται να συμπίπτουν τόσο πολύ τα ρεπορτάζ των δυο εφημερίδων;

Το Σάββατο τα «Παραπολιτικά» φιλοξενούν ρεπορτάζ του Μένιου Τασιόπουλου (με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας) που αναφερόταν σε άγριο καυγά Καμμένου στο Μαξίμου… Περιγράφοντας τον υπουργό σε έξαλλη κατάσταση να βρίζει, να κλωτσάει τραπέζια και καρέκλες στα όρια του προπηλακισμού. Αιτία όλων αυτών – κατά τον συντάκτη, η δημοσκόπηση την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου της εφημερίδας Documento που εμφάνιζε τους ΑΝΕΛ να λαμβάνουν το απολύτως απαξιωτικό 0,6% !

Αυτά το Σάββατο. Εχθές Κυριακή στο «Βήμα» ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης σε ρεπορτάζ του γράφει: «Ο εκνευρισμός περισσεύει, διαδραματίζονται σκηνικά που δεν κολακεύουν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τον υπουργό Άμυνας. Θρυλείται μάλιστα ότι στην τελευταία συνάντηση τους ανέβηκαν οι τόνοι και ορισμένοι επιμένουν ότι οι φωνές του θιγόμενου υπουργού Άμυνας, εξαιτίας της δημοσκοπικής απαξίωσης των ΑΝΕΛ από φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα ενημέρωσης ακούγονταν και εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Και πως χρειάστηκε η παρέμβαση Φλαμπουράρη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα»!

Είναι φανερό ότι η επανάληψη του φαινομένου μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί! Επιπλέον το σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστεί οι αναγνώστες να διαβάζουν στο «Βήμα» το ρεπορτάζ που διάβασαν την προηγούμενη ημέρα στα «Παραπολιτικά» ο χαμένος πια έχει ονοματεπώνυμο!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου