Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απολύσεις στο Μακεδονία TV

Έξι απολύσεις στο Μακεδονία TV από το πρωί. Από το σταθμό απομακρύνθηκαν 1 σκηνοθέτες, 3 μοντέρ και 2 διοικητικοί υπάλληλοι.

Περιμένει το ΣτΕ
η κυβέρνηση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Την απόφαση του ΣτΕ θα περιμένει, όπως είναι λογικό, η κυβέρνηση για να αποφασίσει για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Στο επίκεντρο είναι η επίμαχη ρύθμιση καταβολής του 2% υπέρ του Ταμείου, κάθε μήνα, από το σύνολο των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τα ΜΜΕ. Χωρίς αυτό το «μικρό αγγελιόσημο» ο φορέας δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και τη Nova. Το σύνολο των εργοδοτικών οργανώσεων έχει προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης και αναμένει την κρίση του ΣτΕ.

Το λουκέτο στον News247 88.6

Με έναν ενημερωτικό σταθμό λιγότερο βρέθηκε η αγορά των ΜΜΕ. Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 15 ημέρες μετά τις εκλογές που κέρδισε η ΝΔ, ο News247­-88,6 κατέβασε ρολά ως ενημερωτικός σταθμός και θα επανέλθει στο πρότερο καθεστώς του μουσικού σταθμού. Το εγχείρημα της επέκτασης από το Internet σε τηλεόραση, πολιτικό ραδιόφωνο και εφημερίδες δεν είχε αποτέλεσμα.
Οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν αποκλειστικά στο ραδιόφωνο News247-88,6 και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της 24Media απολύθηκαν, ενώ η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε σε μια χλιαρή ανακοίνωση.

«Σπρώχνουν» κι άλλο χρήμα
στον Alpha 98.9 οι νέοι ιδιοκτήτες του

Έχοντας ήδη βάλει στα ταμεία του Alpha 98.9 ένα ποσό περίπου στα 2,75 εκατομμύρια ευρώ, από την αρχή του έτους, η Motor Oil αποφάσισε να τον ενισχύσει ακόμα περισσότερο στο οικονομικό του κομμάτι. Αυτή τη φορά μέσω δανείου ύψους 250 χιλιάδων ευρώ που σύναψε η «Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε.» με την «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.», που λειτουργεί την τηλεόραση του Alpha, στις 23 Απριλίου.

Συμφωνία
ΕΡΤ- Asset Ogilvy
για αθλητικό πρόγραμμα

Συμφωνία ΕΡΤ – Asset Ogilvy για την προμήθεια αθλητικού τηλεοπτικού προγράμματος για τις ανάγκες του ΕΡΤ Sports. Το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε τη μίσθωση προγράμματος των καναλιών Barca TV, Bayern TV, Juventus TV, Liverpool TV, Roma TV, Ajax TV, City TV και BVB TV (Borussia Dortmund) από την Asset Ogilvy, έναντι του συνολικού ποσού των 110.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, «με την προϋπόθεση της έγκρισης του αρμόδιου υπουργού», καθώς πρόκειται για πολυετή συμφωνία. Η απόφαση ορίζει πως το 20% του ποσού θα καταβληθεί έως την 1η Οκτωβρίου 2019, το 40% έως τη 15η Ιανουαρίου 2020 και το 40% έως τη 16η Μαρτίου 2020. Το συνολικό πρόγραμμα εκπομπών ανέρχεται σε 35 έως 40 ανά κανάλι, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν στις διοργανώσεις που συμμετέχουν οι ομάδες μέσα στη σεζόν, μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 (τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου).

Δύο θέσεις μελών ΕΣΡ πρέπει να καλυφθούν

Μήνυμα προς τη Βουλή και την κυβέρνηση από το ΕΣΡ για την κάλυψη των δύο θέσεων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί η Αρχή με πλήρη εννιαμελή σύνθεση. Ο θάνατος του Ροδόλφου Μορώνη ήταν έν μια σημαντική απώλεια για το ΕΣΡ, καθώς επρόκειτο για έναν άνθρωπο που γνώριζε σε βάθος τα ζητήματα και κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου. Επίσης, έληξε η θητεία της νομικού Δήμητρας Παπαδοπούλου, η οποία δεν μετέχει εδώ και καιρό στις συνεδριάσεις της Αρχής και η οποία είχε αναλάβει τη θέση του επίσης εκλιπόντος Άρη Σταθάκη. Για την εκλογή των δύο νέων μελών θα πρέπει να συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και να υπάρξει συμφωνία 4/5 στα πρόσωπα που θα προταθούν.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου