Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η ΚΕΔ εναντίον ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει η ΚΕΔ


Κόντρα για ΕΡΤ – ΑΠΕ – ΓΓΓΕ

Σκληραίνει η κόντρα στην ΕΣΗΕΑ. Οι συνεργαζόμενες δυνάμεις των «Ενωμένων Δημοσιογράφων» (ΝΔ) και της «Συσπείρωσης» (ΣΥΡΙΖΑ) συναντούν την αντίσταση της «ΚΕΔ» και του Δημήτρη Τσαλαπάτη αναφορικά με το καθεστώς υπαγωγής της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της ΓΓΓΕ απευθείας στον πρωθυπουργό, θέμα για το οποίο υπήρξε συνάντηση την Τετάρτη ανάμεσα στον υφυπουργό Στέλιο Πέτσα και εκπροσώπους του ΔΣ της Ένωσης.

Ο Δημήτρης Τσαλαπάτης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή και αήθη επίθεση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ και των δύο αντιπροέδρων της κατά μελών του ΔΣ», η οποία «υπερβαίνει τα όρια συνδικαλιστικής ηθικής, παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και βέβαια μόνο την αλήθεια δεν υπηρετεί». «Αλλά και η τοποθέτηση του υφυπουργού, ο οποίος αποκάλεσε τη συνδικαλιστική κριτική για το θέμα της υπαγωγής της ΕΡΤ του ΑΠΕ και της ΓΓ Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, με προπαγάνδα, εκτός από απαράδεκτη, ωθεί τη μνήμη στο πρόσφατο παρελθόν…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «ΚΕΔ».

Το επίμαχο σημείο έχει να κάνει με το άρθρο 5 του ΠΔ 81/2019 (Α119, 8/7/2019): «Στον πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων προσωπικού και εποπτευομένων φορέων η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας…» (η ΕΡΤ ΑΕ, ΑΠΕ ΑΕ, η ειδική γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)». Εν συνέχεια, με απόφαση του πρωθυπουργού (Υ18/2019, Β 3008), η οποία δημοσιεύθηκε στις 23/7/2019, ο πρόεδρος της κυβέρνησης απλώς αναθέτει την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών στον υφυπουργό Στέλιο Πέτσα.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, που αναφερόταν στη συνάντηση με τον υφυπουργό, σημείωσε πως ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως σύντομα θα οριστούν οι διοικήσεις στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ και πως κανένας εργαζόμενος στον πρώτο φορέα δεν πρέπει να ανησυχεί. Προτεραιότητα αποτελεί ο συμψηφισμός μισθών και αποζημιώσεων στην ΕΡΤ από το λουκέτο του 2013 και η λύση της εκκρεμότητας των συμφωνιών με τις ΠΑΕ.

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου