Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταγγέλλει συνθήκες γαλέρας σε ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι απλήρωτοι της ιστοσελίδας "Thefact.gr"


Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για στήριξη των εργαζομένων της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, δηλώνει τη στήριξη του στους εργαζομένους της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «Thefact.gr», οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, παρά τις νόμιμες ενέργειες που ακολούθησαν, ενώ η εργοδοσία δεν εμφανίζεται στα αρμόδια όργανα για να δώσει τις απαιτούμενες από το νόμο εξηγήσεις.
Η εν λόγω ηλεκτρονική ιστοσελίδα, που φέρεται να έχει έδρα την Κεντρική Ελλάδα, προχωρούσε σε προσλήψεις συναδέλφων διαβεβαιώνοντας για πενθήμερη πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στα δημοσιογραφικά ταμεία, χωρίς να τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις της.
Αντ΄ αυτού οι συνάδελφοι εργάστηκαν σε συνθήκες αδήλωτης και υποαμειβόμενης εργασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η ιδιοκτησία της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας δήλωνε ότι η πρόσληψη συναδέλφων είχε πραγματοποιηθεί, κάτι που δεν ίσχυε.
Στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι απολύθηκαν αναιτιολόγητα ή παραιτήθηκαν, σε συνέχεια του παρατεταμένου καθεστώτος «μαύρης εργασίας» και καθυστερήσεων επί των δεδουλευμένων αποδοχών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν έλεγχοι στα Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για «συνθήκες γαλέρας» σε κάποια από αυτά.
Ζητεί επίσης από τους εργαζομένους (μέλη και μη της Ένωσης) που υφίστανται αντίστοιχες καταστάσεις, να τις καταγγείλουν στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι, αλλά και να προστατέψουν το λειτούργημα που υπηρετούν.

Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου