Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Έλα, μωρέ Κώστα, θα κρεμάσεις στα μανταλάκια τον άνθρωπο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ο δημοσιογράφος και εκδότης τoυ Documento, Κώστας Βαξεβάνης, με κείμενό του εξηγεί αναλυτικά πως δημιούργησε αρχικά την εφημερίδα σε συνεργασία με τον Γιάννη Καλογρίτσα, πως τα έσπασαν και γιατί συνέχισε μόνος του την έκδοση. Και αυτό επειδή, όπως λέει ο ίδιος ο Βαξεβάνης, "ο θρύλος των ημερών θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δώσει ως πρώτη εντολή να τον ερευνήσουν σε όλα τα επίπεδα και επειδή οι πηγές του επιμένουν ότι για μία ακόμη φορά θα επιχειρήσουν να βάλουν τον κόσμο να βοσκήσει στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα".

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο Βαξεβάνη στο documentonews υπό τον τίτλο «Για να μη βόσκετε στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και του Μητσοτάκη»:

(...) Μετά τα πρώτα κιόλας φύλλα της εφημερίδας Documento έγινε αντιληπτό πως η πορεία με τον Καλογρίτσα δεν θα είχε μέλλον. Σε δύο ειδικά περιπτώσεις, σε ένα πρωτοσέλιδο για τον Γιάννη Στουρνάρα και σε ένα άλλο που αποκάλυπτε το σκάνδαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον «Κήρυκα Χανίων», τα Χριστούγεννα του 2016, ο Καλογρίτσας επέμενε να μην προχωρήσουμε στην έκδοση. Φυσικά αρνήθηκα και προχωρήσαμε στην εκτύπωση. (Στην εφημερίδα είναι παροιμιώδης η φράση εκείνων των ημερών διά στόματος Χρήστου Καλογρίτσα: «Έλα, μωρέ Κώστα, θα κρεμάσεις στα μανταλάκια τον άνθρωπο [τον Κυρ. Μητσοτάκη] χρονιάρες μέρες;»).Λίγο αργότερα πληροφορήθηκα (πρώτα από δημοσίευμα στο «Βήμα») πως ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος στο μεταξύ του είχε κάνει μήνυση για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής. Δηλαδή συνάντησε αυτόν που θεωρητικά δίωκε για τα δάνεια της τράπεζας. Στις πληροφορίες αυτές προστέθηκαν και όσα είπε ο Καλογρίτσας στο Στουρνάρα, δηλαδή πως θα κλείσει το Documento για να τα βρούνε. Σε κάθε περίπτωση το να συναντάει ο κεντρικός τραπεζίτης αυτόν που μηνύει είναι θέμα. Η άλλη πληροφορία ήταν πως ο Καλογρίτσας επιχείρησε σε ανύποπτο χρόνο να κατοχυρώσει δέκα τίτλους που να περιέχουν τη λέξη «Documento», όπως «Αποκαλυπτικό Documento», «Αληθινό Documento», «Αποκλειστικό Documento» κ.λπ. Γεγονός που όντως συνέβη. Ωστόσο, η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε γιατί η επιτροπή θεώρησε ότι οι τίτλοι παραπέμπουν στον υπάρχοντα τίτλο Documento.Όμως η πληροφόρηση αυτή μου ξεκαθάρισε πως ο εκδότης της εφημερίδας προσπαθούσε να πουλήσει εξυπηρέτηση στους εχθρούς της, υποσχόμενος κλείσιμο και πιθανό άνοιγμά της με άλλο όνομα, χωρίς εμάς ως βάρος. Υποσχόταν δηλαδή ένα «καθαρό» Documento. Για μένα δεν υπήρχε άλλη λύση από το στοίχημα να προχωρήσω μόνος μου με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.(...)
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο του Κ. Βαξεβάνη
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου