Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους


Ο Ομιλος DIMERA αποφάσισε να ανακοινώσει το κλείσιμο της εφημερίδας «Εθνος», (για αναστολή κυκλοφορίας από τις 31 Ιουλίου 2019 του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ κάνει λόγο), γεγονός που ανοίγει το δρόμο να μείνουν χωρίς δουλειά άρα και χωρίς δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της ζωής των οικογενειών τους, δεκάδες εργαζόμενοι στην εφημερίδα.

Δεν πάει πολύς καιρός που οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα έζησαν την ίδια ιστορία ως εργαζόμενοι του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ. Και όλα αυτά γιατί πρυτανεύει η ωμή ταξική λογική της υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Γίνονται έτσι για δεύτερη φορά θύματα των επιλογών των επιχειρηματικών ομίλων που αντιμετωπίζουν τη χασούρα τους και εξασφαλίζουν κεφάλαια και κέρδη και στην κρίση και τώρα στην ανάπτυξη πάντα σε βάρος των εργαζομένων.

Οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, φρόντισαν να λύσουν έγκαιρα τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, οπλίζοντας τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων με όλο το φάσμα των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από όλα τα αστικά κόμματα την τελευταία δεκαετία, στο όνομα των μνημονίων.

Οι κυβερνητικές εργοδοτικές πλειοψηφίες των Ενώσεων των ΜΜΕ μόνιμα επαίρονται για τα “μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου” για τα οποία συνέργησαν χωρίς αυτά να βάζουν φραγμό στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει στο ΕΘΝΟΣ είναι η ενιαία πάλη των εργαζόμενων στην εφημερίδα αλλά και σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό όμιλο, και πρέπει οι Ενώσεις να οργανώσουν κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση και διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται ταυτόχρονα η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη στον κλάδο των ΜΜΕ, αλλά και όλων των εργαζομένων, (η πάλη για την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του κλάδου). Είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορεί να μπει φραγμός στην επίθεση των αφεντικών, να διασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, τασσόμενο αλληλέγγυο όπως πάντα, την πάλη των εργαζόμενων της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την ανάπτυξη πολύμορφης δράσης και αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για την υπεράσπιση της δουλειάς και τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου