Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Grant Thornton ερευνά το κόστος
των αθλητικών δικαιωμάτων για την ΕΡΤ!

Η εταιρεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ αναλαμβάνει άμεσα να εκπονήσει μελέτη για το κόστος των αθλητικών δικαιωμάτων στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ! Η ανάθεση έγινε με fast track διαδικασίες από την προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση δόθηκε το πράσινο φως προκειμένου να γίνει η μελέτη κόστους στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, καθώς η οποιαδήποτε πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές συμφωνίες πρέπει να έχει την αίγλη μιας τεχνοκρατικής γνωμάτευσης.


Παγερή σιωπή
από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ
για ΕΡΤ- ΑΠΕ-Γενική Γραμματεία

Η Ένωση Συντακτών, με την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δεν τοποθετήθηκε για τη μεταφορά των δημόσιων ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου ως κυβερνητικών υπηρεσιών, συμφώνησε όμως πως πρέπει να ζητηθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα. Η απόφαση στο ΔΣ ελήφθη με μόλις πέντε ψήφους, καθώς οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων διαφωνούν με την τακτική της πλειοψηφίας. Η ΕΣΗΕΑ απλά ζητάει ενημέρωση για «τον σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης», σημειώνοντας πως δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις ερήμην των θεσμικών οργάνων.

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση
για τα πνευματικά δικαιώματα

Τα Πνευματικά Δικαιώματα στο δημοσιογραφικό έργο και την Ενημέρωση ήταν το αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που έγιναν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιουλίου.
Προσκεκλημένος, σε αυτό το διήμερο εργαστήριο, ήταν ο Olle Wilof από τη Σουηδική Ένωση Δημοσιογράφων, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων για θέματα Πνευματικών Δικαιωμάτων.
Ο Σουηδός ειδικός κλήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του έργου Managing Change in Journalism, που εκτελεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) με τη συμμετοχή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρόσκληση αξιοποιώντας σχετική πρόβλεψη του έργου.
Στην πρώτη μέρα του εργαστηρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ, της ΕΟΔ καθώς και Έλληνας εμπειρογνώμονας, και εξετάστηκαν τεχνικά θέματα.

Θέλουν στελέχη της
Cosmote TV για την ΕΡΤ

Στελέχη από την Cosmote TV έχει στο στόχαστρό της η νέα κυβέρνηση για να αναλάβουν κομβικές θέσεις στη λειτουργία της ΕΡΤ. Η Cosmote TV, στα μάτια των ανθρώπων της κυβέρνησης θεωρείται πετυχημένη εξαιτίας της απήχησης που έχει η πλατφόρμα της στο κοινό. Προς το παρόν, οι συζητήσεις δεν έχουν προχωρήσει εξαιτίας των “χαμηλών αμοιβών” που προβλέπονται για τις θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ.

ΕΣΗΕΑ: Να διασφαλιστούν
οι θέσεις εργασίας στον NEWS 24/7

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το κλείσιμο ενός ακόμη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος, με απόφαση της Διοίκησης της 24MEDIA γίνεται μουσικός.
Ανεξαρτήτως των ευθυνών, είτε πρόκειται για το ΕΣΡ, είτε για την εργοδοσία, καλούμε τη Διοίκηση της 24MEDIA να φροντίσει ώστε οι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι να εξακολουθήσουν να εργάζονται στα υπόλοιπα μέσα του Ομίλου. Απαιτούμε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, καθώς περισσότεροι από σαράντα εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες έξι απολύσεις.
Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά στην ρύθμιση του ραδιοφωνικού τοπίου με έμφαση στην ενημέρωση. Η απώλεια ενός ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού συνιστά πλήγμα για την δημοκρατία και τον πλουραλισμό.

Στο ΕΣΡ ο φάκελος μεταβίβασης του Alpha

Άνοιξε ο φάκελος της απόκτησης των μετοχών του Alpha από την Motor Oil. Στο ΕΣΡ, έφτασαν τα στοιχεία της μεταβίβασης και ξεκινάει ο έλεγχος για την πράξη. Η συμφωνία έχει ήδη την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου