Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΕΡΤ - ΑΠΕ στο κράτος και μετά σε ιδιώτες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Δήλωση ντροπής από τους 5 της ΕΣΗΕΑ
για ΕΡΤ-ΑΠΕ, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ


Τα γεγονότα είναι όπως τα αποκαλύψαμε από την περασμένη εβδομάδα :

1.Η προγραμματική θέση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προβλέπει μικρότερη ΕΡΤ με το ανταποδοτικό τέλος (μοναδικό έσοδο της ΕΡΤ) που επιβάλλεται στους λογαριασμούς του ρεύματος να μειωθεί κατά 50%.

2. Από το σύνολο του όμως ανταποδοτικού τέλους, στην ΕΡΤ ήδη αναλογεί μόνο κάτι λιγότερο από το μισό ,επειδή τα υπόλοιπα χρήματα καταλήγουν στους δανειστές ή ( με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στην ενίσχυση των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

3.Η προχθεσινή δήλωση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΡΤ ότι τα 2/3, από το ανταποδοτικό που αναλογεί στην ΕΡΤ, προορίζονται για δικαιώματα σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

4.Στο ερώτημα πόσα ακριβώς χρήματα εισπράττει η ΕΡΤ από την ΔΕΗ, που είναι στο κόκκινο, δεν έχει απάντηση. Ούτε τι και πόσα έρχονται να κόψουν οι καινούργιοι.

5. Το πλεόνασμα τετραετίας που εμφανίζεται στα οικονομικά της ΕΡΤ προέρχεται κυρίως από όσα οφείλονται (με τόκους και άλλα) στους συναδέλφους αλλά και στα δημοσιογραφικά Ταμεία από την περίοδο του Μαύρου.

6. Το ΠΔ 81/2019 που μεταφέρει ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης, στο γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο και ισοδυναμεί με κρατική ενσωμάτωση και ασφυκτικό έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης από την κυβερνητική εξουσία.

6.Η προηγούμενη χειραγώγηση με εργολαβικές παραγωγές και άλλα που εφαρμόσθηκε τέσσερα χρόνια τώρα από Σύριζα-Ανελ απλώς είναι το χαλί πάνω στο οποίο πατάει ο αυθεντικός αυταρχισμός.

Όλα αυτά δεν πτοούν την σύμπραξη Σύριζα και Δεξιάς του Κυρίου στην ΕΣΗΕΑ. Το μόνο που λένε ( όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση) είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!.. Το ίδιο όπως τότε που Σαμαράς και Σία με τις χειροπέδες στην ενημέρωση και τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.

Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει την παραμικρή θέση να παρουσιάσει, για όλα αυτά που έγιναν και μεθοδεύονται σε βάρος των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης και κυρίως για τον ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, η ΓΓ Ενημέρωσης τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ.

Με μια ανακοίνωση –φρίκη της Αντωνιάδου αλλά με συντάκτρια από την ΕΡΤ( το κείμενο ψήφισαν μόνο 5 από τους 8 παρόντες )η ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται να δηλώνει πρόθυμη να προσέλθει σε διάλογο με την Κυβέρνηση για όλα αυτά τα οποία ήδη έχουν συντελεσθεί. Συνυπογράφει δηλαδή την ληξιαρχική πράξη!...

Τι δεν καταλαβαίνετε συνάδελφοι;

Με την ψήφο που τους δώσατε γίνονται όλα αυτά.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου