Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καμία ανακοίνωση από
ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ για ΕΡΤ-ΑΠΕ

Καμία ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ για την απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθούν η ΕΡΤ και το ΑΠΕ απευθείας στον Πρωθυπουργό. Πέρασαν τέσσερις (4) μέρες από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος που ανατρέπει το “στάτους κβο” των κρατικών ΜΜΕ της χώρας. Θα περιμένουμε για τη διατύπωση της θέσης επί του προκειμένου σοβαρού ζητήματος από τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας και της ομοσπονδίας.


Σύσκεψη υπό τον
Πρωθυπουργό για την ΕΡΤ

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη χθες το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ. Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ακύρωση του διαγωνισμού
για barcode σε εφημερίδες

Οριστικό τέλος σε ακόμη ένα «εμβληματικό» έργο της προηγούμενης κυβέρνησης έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.). Πρόκειται για το Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα επέκτασης κατά 50% στα 24 εκατ. ευρώ.

Δύο Πρωθυπουργοί 
για τα
τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ!

Μέσα σε επτά μέρες πραγματοποιήθηκαν για τις συμφωνίες της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ δύο συναντήσεις κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό το συντονισμό δύο Πρωθυπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες και του Αλέξη Τσίπρα που κατείχε το αξίωμα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Από την επίσημη ενημέρωση που παρείχαν οι δύο κυβερνήσεις προκύπτει πως και οι δύο αποδέχονται τις συμφωνίες. Η σημερινή της ΝΔ ως σήμερα δεν τις αμφισβητεί, αλλά διοχετεύει πως θα προτείνει τη μείωση τους, κατά 30% προς τις δύο ΠΑΕ.
.
Επιδότηση στο ΣΗΠΕ

Εγκρίθηκε από το (πρώην) υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής η αρχική χρηματοδότηση για την κατάρτιση των εργαζομένων στις περιφερειακές εφημερίδες-μέλη του ΣΗΠΕ. Το πρώτο ποσό που θα πιστωθεί στον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, που είχε καταθέσει την αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, ανέρχεται σε 42.000 ευρώ. Η ενίσχυση αφορά την κατάρτιση των εργαζομένων στις εφημερίδες στις νέες τεχνολογίες.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ χαιρετίζουν
τη θεσμοθέτηση επιβολής φόρου 3%
στις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου
από την γαλλική κυβέρνηση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης η οποία θεσμοθέτησε την επιβολή φόρου 3% στις μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook. Το νέο φόρο στη Γαλλία θα καταβάλλουν όλες οι ψηφιακές εταιρίες, που έχουν έσοδα περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 25 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τη γαλλική αγορά. Ο νέος φόρος 3% θα βασίζεται στις πωλήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα και όχι στα κέρδη των ψηφιακών εταιριών και έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2019.


Παραμένει στη θέση της
στην ΕΡΤ η Ευγενία Πασχαλίδη

Διόρθωση…

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευγενία Πασχαλίδη δεν έχει καθαιρεθεί από τη θέση της στην ΕΡΤ όπως εσφαλμένα γράψαμε χθες και αντίθετα παραμένει στο πόστο της. Επιπλέον, δεν υπήρξε έκρηξη οργής που δήθεν συνόδευσε την καθαίρεση της.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου