Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Μια απορία. Γιατί δεν περίμενε η ιδιοκτησία του “‘Εθνους” την επιδότηση των θέσεων εργασίας που προβλέπει η απόφαση του Λ. Κρέτσου και έσπευσε να κλείσει την ημερήσια έκδοση;

** Η αποεπένδυση είναι το στοιχείο των ημερών για τα ΜΜΕ. Δηλαδή ο πρώτος γύρος των απολύσεων, διότι έρχεται και δεύτερος, ο χειμωνιάτικος και θα είναι πιο βαρύς.

** Εξού και η ΕΣΗΕΑ μαζί με την ΠΟΕΣΥ σπεύδουν, να “κατοχυρώσουν” την ιδέα ότι -μαζί με την κυβέρνηση, δημιουργούν θέσεις εργασίας στους δήμους.

** Στο μεταξύ η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, ήταν ακριβώς η αντίθετη. Δεν θα γίνουν απολύσεις (στο δημόσιο τομέα) και θα υπάρξουν καλοπληρωμένες δουλειές στον ιδιωτικό.

** Σε όσους κάνουν τους …”πονηρούς”. Υπάρχει κι άλλος σταθμός που κάποτε ήταν μουσικός και άλλαξε στη συνέχεια χαρακτήρα και δύο ιδιοκτήτες. Μόνοι τους βλάπτουν τα συμφέροντά τους.

** Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, καθώς στο στόχαστρο είναι το “Documento” κι ακολουθεί η “ΕφΣυν”, όπως έχει διακηρύξει και ο μεγάλος έλληνας πολιτικός συντάκτης.

** Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την “Αυγή” , το “Κόκκινο” και το Internet.

** Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΡΤ για την καυτή πατάτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στην κυβέρνηση υπάρχει η ομάδα που εισηγείται την απόσυρση της ΕΡΤ από το εγχείρημα.

** Όμως καθώς υπάρχουν συμβάσεις, αυτή πρέπει να είναι οικιοθελής και κάτι τέτοιο το ζητάει μόνο μία ομάδα.

** Η άλλη σχολή σκέψης είναι αυτή της μείωσης του ύψους των συμβολαίων των ΠΑΕ, διότι το κυβερνητικό κόμμα έχει φίλους και υποχρεώσεις και στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη και στη Λαμία.

** Επειδή τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ να θυμίσουμε πως η ΕΡΤ πρέπει να προσφέρει και αθλητικό πρόγραμμα. Το ύψος των συμβάσεων είναι αυτό που παράγει το πρόβλημα.

** Για την ιστορία: Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν,επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου το 2010 η αρμοδιότητα της ΕΡΤ ήταν στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, όπως συνέβαινε στη Γαλλία. Γρήγορα κατάλαβαν, πως τα media είναι ξεχωριστό έργο πλήρους απασχόλησης.

Υ.Γ.: Ας ενημερώσει και κάποιος το ΣΥΡΙΖΑ πως η σωματείο που στήριξε εντός της ΕΡΤ, πήγε και κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του, στον νέο υπουργό ψηφιακής πολιτικής, με μια ανακοίνωση που θα ντρέπονταν να γράψουν όσοι ψήφισαν ΝΔ.

** Να μην έχουν και αυταπάτες, πως ελέγχουν σωματεία, διότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

** “Κίνημα” τα “εθελοντικά λουκέτα” που προστίθενται σε εκείνα του “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”.

** Πως το έλεγε η ΝΔ: "Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας"; Προς το παρόν απολύσεις βλέπουμε μόνο.

** Φοβόμαστε όμως, πως υπάρχε και η περίπτωση ενός άλλους εκδοτικού οργανισμού που θα “σκάσει”. Τα μηνύματα που αποστέλλονται εσχάτως, είναι αρνητικά.

** Έχει ακόμη δρόμο η ιστορία των τηλεοπτικών δικαιώματων. Αύριο, όμως το ΔΣ της ΕΡΤ θα πάρει τις αποφάσεις του και θα αποδεσμεύσει τουλάχιστον μια ομάδα, σύμφωνα με τις ενδείξεις.

** Αλλά δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν και οι οπαδοί της Θεσσαλονίκης, οπότε;

** Από το 2018, οπότε και υλοποιήθηκε το (ακριβό) σχέδιο της απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ομάδων από την ΕΡΤ, σημειώναμε τις επιπτώσεις.

** Έναν χρόνο, πριν, το Καλοκαίρι του 2017, ο εσωτερικός μηχανισμός της ΕΡΤ, σταμάτησε το σχέδιο να αποκτηθούν αγώνες από τη Nova σε πολύ χαμηλότερες τιμές, βάζοντας μαξιμαλιστικούς στόχους. Μετά, τα υπόλοιπα ήταν εύκολα και τα χρήματα περισσότερα.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου