Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Το κόστος των αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ αντιστοιχεί στο 1 από τα 3 ευρώ που πληρώνουν το μήνα τα νοικοκυριά.

** Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Γιάννης Δρόσος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, μιλώντας με τον (έναν ακόμη) Πρωθυπουργό. Αυτή τη φορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

** Οπότε αν η κυβέρνηση δεν θελήσει να στεναχωρήσει το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της Super League 1 και 2, δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα στη συρρίκνωση του ανταποδοτικού τέλους.

** Το κλίμα
στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν τόσο θετικό που…

**… ίσως στεναχωρηθούν και ορισμένοι πρόεδροι ΠΑΕ, οι οποίοι έχουν ήδη παράπονα από τη νέα διακυβέρνησης.

** Προ των πυλών η είσοδος επενδυτή σε εκδοτική εταιρεία που ελέγχει 2 εφημερίδες. Πρόκειται για επιχειρηματία που έχει σημαντική αλλά χαμηλών τόνων παρουσία στον επιχειρηματικό στίβο, μακριά από τη διαπλοκή των συμφερόντων ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει στον Τύπο αποκτώντας πρόσβαση δύο εφημερίδες.

** Στο ραδιόφωνο θα έχουμε ορισμένες μεγάλες εκπλήξεις. Πολύ μεγάλες, για τα δεδομένα της αγοράς.

** Και ίσως ο νέος Alpha φιλοξενήσει ξανά μετά από χρόνια ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

** Πάντως, τίποτα δεν είναι πια σταθερό. Μοίρασμα από την αρχή

** Υ. Γ. Δύο εργαζόμενες στην ΕΡΤ έχει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, να σιωπά, ή να αποσιωπά την υπαγωγή της εταιρείας απευθείας στον Πρωθυπουργό. Εκτός κι αν η συμφωνία στην ΕΣΗΕΑ, που κρατάει χρόνια, έχει ρίζες...

** Τα πρώτα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ είναι αυτά του άμεσου ελέγχου της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τον Πρωθυπουργό και το δεύτερο της απουσίας οποιασδήποτε αναφοράς στα ιδιωτικά ΜΜΕ και κυρίως στο κρίσιμο κομμάτι της αδειοδότησης.

** Εκφράζονται ανησυχίες για την ΕΡΤ3, αλλά και την ΕΡΤ2, το ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, το περιοδικό του ΑΠΕ και την “Ραδιοτηλεόραση”. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα περιοριστούν σημαντικά, ίσως να μείνουν ένας ή δύο.

** Μακάρι να μην γίνει τίποτα όλα αυτά, διότι αυτό θα σημάνει νέο κύκλο απολύσεων με τη μέθοδο της διακοπής συμβάσεων αορίστου χρόνου.

** Κρίσιμα ζητήματα επίσης, όπως η φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών επικοινωνίας και της απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων στους δημοσιογράφους και τους εκδότες, δεν συνιστούν, όπως και με την προηγούμενη κυβέρνηση αντικείμενο συζήτησης.

** Θέματα όπως η απόκρυψη των οικονομικών στοιχείων από τηλεοπτικές εταιρείες και αλλά κρίσιμα ζητήματα ανταγωνισμού, αναμένουν την επίλυσή τους και στο χώρο της τηλεπικοινωνιών.

** Ωραίο είναι το Netflix, και οι πολιτικοί μας είναι μοντέρνοι και το παρακολουθούν. Δεν πρέπει να έχουν και οι υπόλοιποι τους ίδιους όρους ανταγωνισμού;

** Είναι τέτοιος ο εκνευρισμός για τη “Σχέση” που διαμορφώνεται σε ανώτατο επίπεδο, που ορισμένοι σκέφτονται να επαναφέρουν το Mega -με όλες του τις σειρές- και στη θέση του Γιάννη να βάλουν την Κατερίνα που αποχαιρετά στο τέλος του μήνα τους φανατικούς θεατές της.

** Ήδη το πρώτο μήνυμα εστάλη το πρωί από το …Open. Θα δούμε πράγματα!

** Σιωπή από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων του Θ. Κυριακού με την Ακτσούν Ιλιτζαλί.

** Ο Alpha θα συνεχίσει να μην έχει πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

** Ποια ήταν μια από τις πρώτες ερωτήσεις που έγιναν για την ΕΡΤ; Μα το ύψος των αποδοχών…
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου