Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Κων. Τσουβάλας - τον θεωρούσε καταστροφικό η Ν.Δ. ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...και τώρα τον έκανε Γενικό Γραμματέα


Ξέρετε ποιος ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης; Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Ποιος είναι αυτός; Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την εποχή που συνέβη η τραγωδία στο Μάτι.

Είναι αυτός για τον οποίο τότε η Νέα Δημοκρατία ζητούσε μετά επιτάσεως την παραίτησή του. Τόσοι άνθρωποι κάηκαν, που θα έλεγε και ο ΣΚΑΪ, δεν μπορεί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας να παραμένει ακόμα στη θέση του.

Αυτόν λοιπόν που η Νέα Δημοκρατία τότε θεωρούσε υπεύθυνο και ανίκανο κτλ. ζητώντας το... κεφάλι του, τον όρισε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Τέτοια γκάφα, ούτε ο Μίστερ Μπιν...

Αφήστε δε το βιογραφικό που μας έστειλε το Μαξίμου για τον κ. Τσουβάλα. Λέει χαρακτηριστικά: «Την 16/02/2016 επελέγη από το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018».

Εως πέρυσι τον Αύγουστο δηλαδή. Γιατί άραγε; Εγιναν κρίσεις αυγουστιάτικα και δεν το ξέρουμε; Ή, μήπως, αποπέμφθηκε μετά και από τις κραυγές του κ. Μητσοτάκη, του κόμματός του και των συγγενών εφημερίδων; Αυτά τα βιογραφικά των αρίστων είναι σπουδαία αρκεί να μην τα βάζουν ολόκληρα...

Έλεγε στις 31 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;».
Στο ερώτημα λοιπόν που έκανε τότε ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν να διαχειριστεί μια ακόμα καταστροφή;», θα απαντάει τώρα, «εγώ, ως πρωθυπουργός».

* Και ο Μαρινάκης εναντίον Τσουβάλα. Γράφει το in.gr:
"Πάτε καλά στη ΝΔ; Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τα είδε «όλα καλά» στο Μάτι κάνατε γενικό γραμματέα;"
---
Δημ. Κανελλόπουλος/ΕφΣυν
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου