Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η ΕΤΕΡ για τον χαρακτήρα των ραδιοσταθμών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Με αφορμή τον «News 247»


Η απόφαση της διοίκησης του ομίλου 24media να μετατρέψει τον ραδιοσταθμό news247 σε μουσικό, όπως άλλωστε ορίζεται από την αδειοδότησή του, δικαιώνει απόλυτα τη θέση της Ένωσής μας για τη διατήρηση του διαχωρισμού χαρακτήρα των ραδιοσταθμών σε ενημερωτικό ή μη ενημερωτικό.

Είχαμε τονίσει παλαιότερα πως αν σταματήσει να ισχύει ο προαναφερόμενος διαχωρισμός κάθε εργοδότης θα μετατρέπει, ανάλογα με τις συγκυρίες, το πρόγραμμά του με ολέθρια αποτελέσματα για το μέσο και τους εργαζομένους του. H διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού ρίχνει το βάρος της απόφασής της σε πιέσεις του ΕΣΡ και όχι στις ακροαματικότητες, ή σε κάποιον άλλο πραγματικό λόγο, παρά τις υποσχέσεις για ευχέρεια χρηματοδότησης του ραδιοσταθμού. Επίσης, όλως τυχαίως, η απόφαση πάρθηκε με την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών. Αφού είναι τόσο έντονες οι πιέσεις της αρμόδιας αρχής μήπως το ΕΣΡ θα πιέσει και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ (easy) να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα; Θα πιέσει το ΘEMA radio να εκπέμψει πρόγραμμα ανάλογο της άδειας λειτουργίας του; Tο EΣP τα τελευταία χρόνια κωφεύει στα παραπάνω όπως άλλωστε και στην περίπτωση του Μαρινάκη που έκλεισε ένα ενημερωτικό ραδιοσταθμό για 360.000€ χρέη προς το Δημόσιο. Η, ενημερωτικού χαρακτήρα, άδεια του «ΒΗΜΑ FM» έχει επιστραφεί στο Δημόσιο, ίσως με μία αίτηση θεραπείας να βρισκόταν λύση για όποιον δεν έχει αρκετές αντοχές στις εκάστοτε πιέσεις αλλά «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…»

H εργοδοτική αυθαιρεσία καλά κρατεί και μάλιστα φαίνεται να της ανοίγει η όρεξη για περισσότερα μετά και την αναδιάταξη των τηλεοπτικών σταθμών και την απαλλαγή, τέως και νυν, εργοδοτών μας από τα θαλασσοδάνεια που τους έδιναν αφειδώς οι τράπεζες και φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό. H θέση της ΕΤΕΡ είναι ξεκάθαρη, να εφαρμοστεί άμεσα η νομοθεσία για τα fm, δεν χρειάζεται καινούριο νομοθετικό πλαίσιο αλλά τήρηση του ισχύοντος. Έπειτα μπορούμε να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών όχι μόνο στο συγκεκριμένο ραδιοσταθμό αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ. Είναι η ευκαιρία να δείξει, εμπράκτως, αν πραγματικά θέλει την ευημερία και την ανάπτυξη για όλους ή μόνο για τους εργοδότες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου