Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Πρωτοπόρος... ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Πρόταση
της “Πρωτοβουλίας
για την Ανατροπή”
για τη Ναυτεμπορική


Την Τετάρτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εργαζόμενοι μέλη της ΕΤΗΠΤΑ για τον ανοιχτό λογαριασμό της εφημερίδας “Ναυτεμπορική” από τον οποίο θα μπορούν να πληρώνονται από την εργοδοσία οι μισθοί, κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης εν λειτουργία της εκδοτικής εταιρείας.

Στην ΕΣΗΕΑ έγινε χθες, Δευτέρα 8 Ιουλίου, σύσκεψη για το ζήτημα αυτό με εκπροσώπους όλων των ενώσεων αλλά δεν βρέθηκε κοινή λύση.

Η πρόταση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή με την οποία θα μπορούσε να απεμπλακεί η υπόθεση και να αρθεί το αδιέξοδο αφορά στην απόφαση γενικής συνέλευσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εφημερίδας με την οποία:
  • Θα τονίζονται με επιθετικό τρόπο οι ευθύνες της εργοδοσίας στις δραματικές εξελίξεις της ιστορικής εφημερίδας
  • Θα καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να μη σπάσει το αραγές μέτωπο της ενότητας τους ενόψει της Ειδικής διαχείρισης και της εκκαθάρισης εν λειτουργία.
  • Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μένει ανοικτός ο δρόμος για τη δυνατότητα να αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της λειτουργία της εφημερίδας αν η εργοδοσία δεν πληρώνει μισθούς. Ενώ ο λογαριασμός δεν θα είναι μπλοκαρισμένος από τις Τράπεζες θα μπορούν να πληρώνονται οι μισθοί…
  • Ο έλεγχος της εφημερίδας θα μπορούσε, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Αγγέλης, να γίνει μέσω μιας επιτροπής στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις.
Περιέργως την πρόταση απέρριψε, πριν από όλους, ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ.
---
*

1 σχόλιο:

  1. Συνεχίστε να συμπεριφέρεστε κατ' αυτόν τον τρόπο. Καλό του κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή