Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ο Αρκάς ηρέμησε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Τώρα τι θα λέγατε
να ξαναγυρίσετε τον Αρκά
εκεί που τον αγαπήσαμε;»



ΠΟΙΟ, ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΪΚ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑ - ΤΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ - «ΞΑΝΑΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ»

Ο Αρκάς ηρέμησε... Τα περισσότερα σκίτσα του είναι στο πνεύμα τού «παλιού Αρκά». Ελάχιστα τα πολιτικά του σχόλια – αν και το τελευταίο τριήμερο παρουσιάζουν αύξηση. Κι αυτά υπαινικτικά. Περισσότερο κοντά στο αντι-Συριζα χιούμορ του των τελευταίων ημερών είναι εκείνο στο οποίο ο Προφήτης λέει κουνώντας το δάχτυλο: «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Εκτός αν εξαντλήσει την τετραετία». Πιο ήρεμα (αλλά όχι εντελώς) και τα σχόλια των ακολούθων της σελίδας τους. Ένας από αυτούς απευθύνεται σε όσους επικροτούσαν την «πολιτική γραμμή» τού δημοφιλούς σκιτσογράφου: «Τα καταφέρατε και πέρασε η προπαγάνδα και βγήκε η ΝΔ, ο σκοπός σας εκπληρώθηκε. Τώρα τι θα λέγατε να ξαναγυρίσετε τον Αρκά εκεί που τον αγαπήσαμε;»

Βέβαια, μόλις έκανε την εμφάνισή του, ανάμεσα στα πολλά απολιτικά σκίτσα, ένα με πολιτικό υπαινιγμό, όπως αυτό με τον ψεύτη και τον κλέφτη, άρχισε πάλι το «πέσιμο»: «Αρκά, εμμονή σού έχει γίνει ο Τσίπρας. Μάλλον είχες έρωτα μαζί του και με κάποιο τρόπο σε "πρόδωσε". Σαν απατημένη σύζυγος κάνεις», του έγραψε αναγνώστης του

Αλλά σε άλλο σκίτσο (το πρώτο της σειράς που ακολουθεί κάτω από το κείμενο), στο οποίο ο πολιτικός υπαινιγμός στρεφόταν (;) κατά της ΝΔ (ή και κατά της ΝΔ), δεν έλειψαν τα σχόλια: «Θα στην πούνε τώρα και οι Ζαίοι και οι Νουδαίοι» του έγραψαν. Στο σκίτσο αυτό, ο Προφήτης αγορεύει: «…Κοιτάζω το μέλλον και βλέπω ανάπτυξη, βλέπω επενδύσεις, βλέπω δουλειές, βλέπω ευημερία και σκέπτομαι: τα μανιτάρια που έφαγα χθες πρέπει να είχαν πρόβλημα».

Πάντως, η επιστροφή στα, κυρίως, μη πολιτικά σχόλια, άρεσε. «Ξαναβρήκες το χιούμορ σου» του έγραψε ένας ακόλουθος, ενώ το μοναδικό ως το πρωί της Κυριακής σκίτσο, από τα τελευταία του, που ξεπέρασε τα δέκα χιλιάδες λάικν (βρίσκεται ήδη στα έντεκα συν), ήταν μη πολιτικό. Πρόκειται για το τελευταίο της σειράς που δημοσιεύουμε πιο κάτω, με τον διάλογο γυναίκας και άντρα στο κρεβάτι. Εκείνη του λέει ότι το σεξ μαζί του μοιάζει με σεισμό. Γιατί; Επειδή, απαντάει, «κρατάει πολύ λίγο και δεν γίνεται πάντα αισθητό». Αυτό το σκίτσο έχει φτάσει στα 11 χιλιάδες λάικ, ενώ το δεύτερο είναι το πολιτικό, εκείνο με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τα μανιτάρια που έχει 9,6 χιλιάδες.

.
.
.
.
.

Τα σκίτσα είναι από τη σελίδα στο fb: ARKAS - The Original Page
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου