Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Netflix - βουτιά μετοχής, μείωση συνδρομητών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η κατάρα του δεύτερου τριμήνου
που χτύπησε το Netflix και η είδηση
που σόκαρε τη χρηματιστηριακή αγορά



Πώς διαμορφώνεται το τοπίο μετά τη βουτιά της μετοχής και τη μείωση των συνδρομητών

Μείωση του αριθμού των συνδρομητών της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Netflix και μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχασε 130.000 συνδρομητές μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, για πρώτη φορά από το 2011, καθώς οι τιμές των συνδρομών αυξήθηκαν κατά 18% νωρίτερα φέτος.

Αυτό σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ότι το νέο της περιεχόμενο στο τρίμηνο δεν ήταν και τόσο ελκυστικό όσο αναμενόταν, είχε ως αποτέλεσμα να κάνει «βουτιά» 12% η μετοχή της προχθές.

Στα αποτελέσματα β' τριμήνου η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι δεν πέτυχε τους στόχους για τον αριθμό των νέων συνδρομητών. Σύμφωνα με τους Financial Times, η πλατφόρμα video streaming πρόσθεσε 2,7 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, κάτι που απέχει σημαντικά από τον στόχο που είχε θέσει και έφτανε τους 5 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η είδηση της μείωσης των Αμερικανών συνδρομητών ήταν σοκαριστική για τη χρηματιστηριακή αγορά, όπως σχολίασαν κάποιοι αναλυτές. Την ίδια στιγμή και το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο για την υπηρεσία, λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Άλλωστε, τον ερχόμενο Νοέμβριο η Disney θα λανσάρει στις ΗΠΑ τη δική της streaming υπηρεσία, το Disney+, διαθέτοντας στη «φαρέτρα» της όλους τους σημαντικούς τίτλους που της ανήκουν και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ευρύ κοινό.

Για τα υψηλόβαθμα στελέχη του Netflix, τα μέτρια αυτά αποτελέσματα δεν θα επαναληφθούν στα επόμενα τρίμηνα, καθώς εκτιμάται ότι τόσο η νέα σεζόν του «Stranger Things» όσο και οι υπόλοιπες καινούριες σειρές της πλατφόρμας, όπως «The Crown», το «Orange Is the New Black» αλλά και to «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε θα προσελκύσουν πλήθος συνδρομητών, με το στόχο να τοποθετείται αρκετά ψηλά, στα 7 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο τρίτο τρίμηνο.

H Netflix ενημέρωσε τους
Έλληνες συνδρομητές ότι έρχεται αύξηση

Η Netflix έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών σε κάποιες χώρες στις οποίες εκπέμπει το πρόγραμμά της, κάτι που θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και περίπου έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του basic πακέτου δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στα 7,99 ευρώ, ενώ το standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 ευρώ σε 10,99 ευρώ και το premium πακέτο θα φτάσει τα 13,99 ευρώ από 11,99 ευρώ.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα εγγεγραμμένα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα.

Μάλιστα, οι συνδρομητές στην Ελλάδα αρχίζουν και λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με την επικείμενη ανατίμηση, ανάλογα με το πακέτο που έχει ο κάθε ένας από αυτούς.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου