Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΜΜΕ- διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***


Σαββίδης:
Μακροπρόθεσμη
η επένδυσή μου στην τηλεόραση

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα ομάδα λειτουργίας του Open από τον Ιβάν Σαββίδη. Στη χθεσινή σύσκεψη ο ιδιοκτήτης του καναλιού διαβεβαίωσε τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη πως θα συνεχίσει να επενδύει στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ενημέρωση και στο πρόγραμμα, σημειώνοντας πως η επένδυσή του “στην τηλεόραση είναι μακροπρόθεσμη”. 
Σιλβεστριάδου, Κάλης και Μιχαλέλης η νέα διοικητική πυραμίδα του Open.

Deal ΣΥΡΙΖΑ
με ινστρούκτορες της ΝΔ στην ΕΡΤ;

Απορία: υπάρχει deal ανάμεσα στους ινστρούκτορες της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει στη θέση του ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης;
Κι αν ναι, με ποιον από την Πειραιώς έχει γίνει το deal; Το γνωρίζουν στην ηγεσία του κόμματος;

Πληρώνουν στο Internet
και είναι δωρεάν στην TV

Συνθήκες άνισου ανταγωνισμού στην πολιτική διαφήμιση ανάμεσα στα παλαιά και τα σύγχρονα Μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η ΝΔ έχει δαπανήσει το ποσό του 900.000 ευρώ για διαφήμιση απευθείας στο YouTube χωρίς αυτό να έχει διαψευστεί. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχει πλέον υποχρέωση να αναγράφονται στις διαφημίσεις που μεταδίδονται μέσω Intertnet, ποιος είναι ο χρηματοδότης. Για τα κόμματα είναι πλέον εύκολο να επενδύσουν στο Internet και να πληρώσουν για αυτή καθώς έχουν εξασφαλισμένη δωρεάν διαφήμιση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Η διπλή εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές είναι αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, προκαλώντας ζημία στα ΜΜΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει η σκέψη να κατατεθεί προσφυγή από την ΕΙΤΗΣΕΕ, στο ΣτΕ, κατά των υπουργικών αποφάσεων με την οποία επιβάλλεται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν δωρεάν τις διαφημίσεις των πολιτικών κομμάτων.

Nova:
Στις 9 Ιουλίου λήγει η προθεσμία
για την απάντηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Νέα δεδομένα στη μάχη της διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Nova και στον ΕΡΤ μεγαλώνει με επίκεντρο τον πρωταθλητή Ελλάδας με τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν από την πλευρά της κρατικής τηλεόρασης. Σειρά δημοσιευμάτων αναφέρονται στο γεγονός ότι σήμερα 3 Ιουλίου έληγε η προθεσμία για να απαντήσει η Nova στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλε από το δικαίωμα τελικής προσφοράς για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Nova, σημειώνουν πως σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την επίσημη δημόσια ανακοίνωσή της ΕΡΤ που απευθυνόταν προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της Παρασκευής 28/6/2019, η ΕΡΤ κατέληξε σε “συμφωνία” με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 25 Ιουνίου.Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι όσον αφορά τη Nova, η προθεσμία των δέκα εργασίμων ημερών για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου δικαιώματος, ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου.

Οι περιφερειακοί σταθμοί
περιμένουν (ακόμη) τις άδειες!

Και ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί αναμένουν την προκήρυξη των αντίστοιχων αδειών από την Πολιτεία, το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία για «αλλαγή φυσιογνωμίας προγράμματος» την περασμένη Δευτέρα τους τηλεοπτικούς σταθμούς Kontra Channel, Α-Epsilon, Action 24, Rise TV και High TV, όπως και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς News247, ΘΕΜΑ FM, Athens Voice Radio. Το ΣτΕ, με την υπ’ αριθμόν 95/2017 απόφαση, απαίτησε την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς είναι η μόνη ανεξάρτητη αρχή που μπορεί να εφαρμόζει το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, κατά προτεραιότητα. Η αποστολή αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, παρά μόνο κατά το ένα σκέλος της χορήγησης των αδειών εθνικής εμβέλειας.


ΕΣΗΕΑ:
Να καταβληθούν 3 μισθοί
στους απλήρωτους του Mega

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των αιτήσεων για την παροχή αφερεγγυότητας στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Η ΕΣΗΕΑ συνέδραμε 45 συναδέλφους δημοσιογράφους του MEGA στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Καλούμε τώρα τους αρμοδίους του ΟΑΕΔ να διεκπεραιώσουν το συντομότερο δυνατό την καταβολή τριών μισθών στους απλήρωτους συναδέλφους μας.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου