Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Λουκέτο στον ενημερωτικό News247 88.6

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πριν από λίγη ώρα η διοίκηση του News247 88.6 ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως ο σταθμός  News247 88,6 παύει να υφίσταται.


Την ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Πεφάνης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη στην έρευνα που διεξάγει το ΕΣΡ για το είδος της “άδειας” που κατέχει ο σταθμός. Ο News 247, όπως είναι γνωστό, από την πρώτη ημέρα που αποκτήθηκε ο σταθμός από τον όμιλο Μπιλίρη, κατείχε μουσική “άδεια” (Panda FM). Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δημήτρης Μάρης πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινώσει πως είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το σταθμό για τα επόμενα τρία χρόνια, όμως αποφάσισε το κλείσιμό του, 15 ημέρες μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας ελάχιστος αριθμός εργαζομένων θα παραμείνει στην εταιρεία, που θα μεταδίδει μουσικό πρόγραμμα, υπό τον Φ. Ταλάντη. Υπάρχουν εργαζόμενοι στο σταθμό που τους λείπει ένας μήνας για να συμπληρώσουν ένα έτος εργασίας και να πάρουν επίδομα ανεργίας.

Η ανακοίνωση της 24Media έχει ως εξής:

“Η 24MEDIA ύστερα από δύο χρόνια και μια μεγάλη οικονομική επένδυση με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ενημερωτικού ραδιοφώνου, μετά από συνεχείς κλήσεις από το ΕΣΡ, προχωρά στη μετατροπή της συχνότητας 88,6 σε μουσικό ραδιόφωνο.
Αρχικά με το Ραδιόφωνο 24/7 και στη συνέχεια με τον News 24/7 η 24MEDIA επένδυσε έμπρακτα και με συνέπεια στην ενημέρωση, δημιουργώντας συνολικά πάνω από 50 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο.
Αντιθέτως η στρατηγική της 24MEDIA παραμένει ξεκάθαρη, ισχυρή και απόλυτα ταυτισμένη με υγιή και δυναμικά media brands. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία ενός νέου μουσικού σταθμού, παράλληλα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης της επένδυσης και ανάπτυξης στο ραδιοφωνικό τομέα.
Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξή της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία.”
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου