Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Κερδισμένοι και χαμένοι των εκλογών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιοι τα κατάφεραν
και ποιοι τα μπουρδούκλωσαν


του Χρήστου Ξανθάκη

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, συνεχίζοντας την αποκρυπτογράφηση των εκλογών, ορίστε και μια πρώτη αποτίμηση για τα πρόσωπα της μάχης.

Κερδισμένοι

Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρώτος βγήκε, την απόσταση απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ την κουτσοκράτησε, αυτοδυναμία πήρε, τι άλλο θέλει δηλαδή για να χαρακτηρισθεί «κερδισμένος»; Και μην ξεχνάμε ότι νίκησε με διαφορά που ούτε να τη φαντασθεί δεν θα μπορούσε ο πατέρας του.

Aλέξης Τσίπρας
Μοιάζει παράλογο να χάνει ο άλλος εκλογές και να τον τοποθετείς στους κερδισμένους, εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα μίνι θαύμα. «Μόνος μου και όλοι σας» το έπαιξε το ματσάκι ο απερχόμενος πρωθυπουργός και κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο σε βαθμό απρόσμενο.

Γιάνης Βαρουφάκης
Στο τσακ μπήκε, αλλά μπήκε εν τέλει στη Βουλή. Προσωπική του επιτυχία είναι και στο άστρο του οφείλονται όλα. Να δω μόνο τώρα πως θα κουμαντάρει αυτό το συνονθύλευμα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Τάξις και Ασφάλεια
Όλο αυτό το στόρι που μας έχει γανώσει τα’ αυτιά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως κατάφερε να συγκινήσει μεγάλες μάζες των πολιτών. Αναμένουμε την εφαρμογή του δόγματος για να δούμε εάν και πόσο θα υποφέρουν κάποιες δημοκρατικές κατακτήσεις…

Κυριάκος Βελόπουλος
Από το πουθενά στη Βουλή, από την ανυποληψία στην αναγνώριση, απ’ τα’ αλώνια στα σαλόνια, με μοναδική βοήθεια την εύνοια της Αγίας Τριάδος. Κι αυτός θα έχει κάποια θεματάκια με το πώς θα κουλαντρίσει τους βουλευτές του.

Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Γενηθήτω το θέλημά τους…

Χαμένοι

Φώφη Γεννηματά
Άλλη μία εκλογική μάχη, άλλο ένα μονοψήφιο ποσοστό. Και τώρα που δεν την έχει καμία ανάγκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αρχίσει το ψαλίδισμα και από τα δεξιά.

Δημήτρης Κουτσούμπας
Πιο φλατ κι από δίσκο σερβιρίσματος. Αργεί ο σοσιαλισμός σύντροφοι;

- Σημ. "Α":... γιατί τόσος πόνος, σε έστησε στο ραντεβού, ρεπόρτερ Ξανθάκη;

Νίκος Μιχαλολιάκος
Μία χόρτα τον έκανε ο πρωτάρης ο Βελόπουλος, δίχως να διαθέτει ούτε το ένα δέκατο του μηχανισμού του. Τέλειωσε το πάρτι, σβήνουν τα φώτα, έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης.

Βασίλης Λεβέντης
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, πόσο θα πήγαινε πια αυτή η φαρσοκωμωδία; Ας επιστρέψει τώρα στο ρόλο του εκκεντρικού θείου, μπας και μας κάνει να τον ξανασυμπαθήσουμε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Για άλλη μια φορά, οι ψηφοφόροι της γύρισαν την πλάτη. Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί και ν’ αλλάξει πλεύση.

Γυναίκες
Πενήντα μέλη έχει η νέα κυβέρνηση, μόνο πέντε εξ αυτών ανήκουν στο δεύτερο φύλλο. Δεν μοιάζει και τόσο προοδευτικό το μήνυμα.

Εξάρχεια
Δεν θέλω να το γράψω, έχω όμως έναν φόβο ότι σε λίγο θα πηγαίνει ο Δένδιας στην πλατεία για καφέ, αλλά δεν θα πηγαίνει κανένας άλλος…

---
newpost
---
*

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπαρχουν σχολια;Eκανα εγω ενα πριν κανα δυο μερες αλλα φαινεται 'κοπηκε'απο καποιους που αγωνιουν για τον σοσιαλισμο την ωρα που βολευονται με την αριστερα των μνημονιων, του ΝΑΤΟ,την καταγγελουσα το σιδηρουν παραπετασμα χερι- χερι με ολη την ακροδεξια σαπηλα της ΕΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή