Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Κατάργησαν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το καλύτερο δώρο για τους
πάσης φύσεως οικονομικούς εγκληματίες


Τέλος στην ειδική γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, έβαλε νέο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο καταργούνται Γενικές Γραμματείες και ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων.


Στην είδηση της κατάργησης του ΣΔΟΕ αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφέροντας πως «η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Ν.Δ., είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για την κρυφή ατζέντα της Ν.Δ., για την οποία o ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε προεκλογικά».

«Η κατάργηση του ΣΔΟΕ είναι το καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες, θέτει δε σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητες του» τονίζει με νόημα ο Τρ. Αλεξιάδης και συμπληρώνει:

«Η εκδικητική μανία πολιτικών στελεχών, που κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ για να απολογηθούν οι ίδιοι ή συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τώρα πλέον αναδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Το ΣΔΟΕ υπήρξε για πολλά χρόνια η αιχμή του φορολογικού μηχανισμού, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες και ξεκίνησε τον έλεγχο της περίφημης λίστας LAGARDE καθώς και πολλών άλλων υποθέσεων. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, παρέμεινε εκτός ΑΑΔΕ στην πρόσφατη αναδιάρθρωση και ενισχύθηκε σημαντικά με προσωπικό και αρμοδιότητες».

«Η κατάργηση του ΣΔΟΕ, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε έναν ασαφή οργανισμό και η αφαίρεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα πρώτα βήματα μιας κυβέρνησης που αναδεικνύουν σαφείς πολιτικούς στόχους και αποδεικνύουν την άγνοια στοιχειωδών λειτουργιών στο ευαίσθητο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ενισχύσει και όχι να αποδυναμώσει τις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες του.
Μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αναδείξουμε με κάθε πολιτική δυνατότητα τις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις και ελπίζουμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο να ανατρέψουμε τέτοιου είδους αποφάσεις"
καταλήγει η δήλωση Αλεξιάδη.
---
*

1 σχόλιο:

  1. Επί τέλους, επανερχόμεθα εις την κανονικότητα. "Το καλύτερο δώρο για φοροφυγάδες - λαθρέμπορους και λοιπούς οικονομικούς εγκληματίες" γράφει ο πρώην υφυπουργός. Οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας δεν αναφέρονται ποτέ και από κανέναν. "Ξεχάστηκαν" και από την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε ο συντάκτης. Γιατί, λοιπόν, να μην συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.
    ΥΓ.: Στο επόμενο Π.Δ. υπόχρεοι να καταβάλουν φόρους θα είναι μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή