Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 3/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το νέο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.

Στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΙΙΡΑ που πραγματοποιήθηκε προχθές 30-6-2016 έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Κωστάκης, Αντιπρόεδρος η κ. Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, Γενική Γραμματέας η κ. Αγγέλα Κακαουνάκη, Ταμίας ο κ. Κώστας Φωτόπουλος, Μέλη οι κ.κ. Αλέξης Καρακατσάνης, Χρήστος Μπάρλας και Νίκος Μπιλίρης. Αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Σταύρος Γεωργάκης, Μίνα Μάζη και Στέλιος Μιχαλόπουλος.
---
“Εφημεριδάς” αναλαμβάνει ιστοσελίδα

Την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (tanea.gr) αναλαμβάνει να αναμορφώσει και να αναβαθμίσει ο Γιάννης Ευτυχιάδης. «Εφημεριδάς», με εμπειρία 30 ετών στη σύνταξη ύλης –σε πολλές εφημερίδες– αλλά και γνώστης των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, καλείται τώρα να υπηρετήσει μια διαφορετική μορφή ενημέρωσης, όπως είναι τα news media. Αρχές Ιουλίου αναμένεται να αλλάξει σταδιακά η μορφή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.
---
Τα δημοτικά ΜΜΕ

επιστρέφουν στις… επιδοτήσεις!

Μεγάλο δώρο στους δήμους σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών με το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 5 οι εταιρείες που λειτουργούν ραδιοφωνικούς σταθμούς, ανεξαρτήτως της σημερινής νομικής τους μορφής, οφείλουν να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες ειδικού σκοπού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα δημοτικά ραδιόφωνα επιστρέφουν στο παλαιό καθεστώς των επιδοτήσεων από τους δήμους, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία εταιρεία ειδικού σκοπού είναι η «κοινωφελής εταιρεία».
---

Τοπικά κανάλια
της Κεντρικής Μακεδονίας
πίσω από το παράβολο;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τη βόρεια Ελλάδα αναφέρουν ότι το παράβολο των 30.000 ευρώ πληρώθηκε από μια ομάδα μικρό-επενδυτών που εμπλέκονται με τοπικά κανάλια στην Κεντρική Μακεδονία ανάμεσα στα οποία και το EURO CHANNEL του Ρήγα Φεραίου (άσχετο, αλλά λέγεται ότι είναι απόγονος του επαναστάτη Βελεστινλή), με έδρα το Κιλκίς!

Η πληροφορία μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη, διότι δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθεί… Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε συναντήσει τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά πριν ένα χρόνο, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ενδιαφέρον έχει ότι οι συγκεκριμένοι τοπικοί καναλάρχες προέρχονται από την παράταξη της ΝΔ… Ενώ τέλος να σημειωθεί ότι στο σχήμα για το οποίο γίνεται λόγος, λέγεται ότι έχουν εμπλοκή και συγκεκριμένοι Μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής!
---
Σχέση δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ

με τα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού

Σε μια παράξενη καταγγελία για εμπλοκή δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ στα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού… Προχώρησε ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης από τη στήλη του στην εφημερίδα… Την οποία μάλιστα σχολιάζει με το επιφώνημα «Ωχ»!

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος γράφει, «Στην υπόθεση με τα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού εμπλέκονται και επιφανείς δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ. Ωχ»!

Τώρα ως προς το επίθετο «Επιφανείς» με το οποίο ο Κουρτάκης συνοδεύει τους «δημοσιογράφους», μάλλον επιχειρεί δια της πλαγίου να «φωτογραφίσει» συγκεκριμένα πρόσωπα και μάλλον τα καταφέρνει!

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου