Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 7/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στάση εργασίας τεχνικών Mega

Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου, από 06:00 έως 10:00
Με αίτημα την καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών.
---
Προσπάθεια για καταβολή μισθού στο MEGA

Την καταβολή μισού ή και ενός μισθού ως την επόμενη Τρίτη σχεδιάζει η διοίκηση του MEGA. Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκε η τηλεοπτική εταιρεία, γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την επόμενη βδομάδα για να επανέλθουν οι ζωντανές εκπομπές. Η τραπεζική ενημερότητα που αναμένει το κανάλι για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, δεν έχει ακόμη εκδοθεί και εξετάζονται άλλες εναλλακτικές.
---
Βαρύτατες αιχμές κατά των ΜΜΕ
από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο!

Στα συμπεράσματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, τα οποία διάβασε ο ίδιος ο πρόεδρος της Συνόδου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τη λήξη των εργασιών, συμπεριλαμβάνεται και μια παράγραφος με σκληρή διατύπωση κατά των ΜΜΕ! Όπως το ότι έχουν γίνει «δίαυλοι διαδόσεως του καταναλωτισμού και της ανηθικότητας»!

Η συγκεκριμένη παράγραφος, που… παραλήπτη είχε τα ΜΜΕ, έχει ως εξής:

«Τα μέσα γενικής ενημερώσεως ουχί σπανίως τελούν υπό τον έλεγχον μιας ιδεολογίας φιλελευθέρας παγκοσμιοποιήσεως και ούτω καθίστανται δίαυλοι διαδόσεως του καταναλωτισμού και της ανηθικότητος. Ιδιαιτέραν ανησυχίαν προκαλούν περιστατικά καθ’ α η στάσις έναντι των θρησκευτικών αξιών χαρακτηρίζεται από έλλειψιν σεβασμού, ενίοτε δε και διά βλασφημίαν, προξενούντα διχασμούς και εξεγέρσεις εντός της κοινωνίας. Η Εκκλησία προειδοποιεί τα τέκνα αυτής διά τον κίνδυνον του επηρεασμού των συνειδήσεων διά των μέσων ενημερώσεως και της χρήσεως αυτών ουχί διά την προσέγγισιν των ανθρώπων και των λαών, αλλά διά την χειραγώγησίν των».
---
Ενημερώνουν τους συντελεστές
στο MEGA για το “ρίσκο”

Σε ενημερώσεις των συνεργατών τους για την κατάσταση που επικρατεί στο MEGA δύο μέρες, μετά την κατάθεση των αιτήσεων για τις άδειες προβαίνουν στελέχη της διοίκησης. Με δεδομένο πως δεν έχει εκδοθεί τραπεζική ενημερότητα, τα στελέχη επικοινωνούν με τους συντελεστές αναφέροντας πως υπάρχει ρίσκο και καμία εγγύηση ότι η πρόταση συνεργασίας θα ισχύει και στο μέλλον.
---
Στο φως τα χρέη των καναλιών στην Digea

Τα περισσότερα κανάλια έχουν βάλει φέσι όχι μόνο στις τράπεζες, με τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει, αλλά και στην Digea.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τα κανάλια που χρωστούν είναι:
  • το Mega 000.000 ευρώ,
  • ο ANT1 1000 ευρώ,
  • ο ΣΚΑΪ 400.000 ευρώ,
  • το ΕTV 337.000 ευρώ,
  • το TV Μακεδονία 320.000 ευρώ και
  • το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη 1.340.000 ευρώ.
Το Star είναι το μόνο κανάλι που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ.
---
Καμπουράκης: «Διάλειμμα,
το κέρατό μου. Θα το κλείσουμε
που θα το κλείσουμε το κανάλι»

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου του Mega, Δημήτρη Καμπουράκη, στον αέρα της εκπομπής, όταν, προσπαθώντας να συντονίσει μια συζήτηση χτύπησε δυνατά το χέρι του στο τραπέζι.

«Διάλειμμα, το κέρατο μου, διάλειμμα», είπε σε έντονο ύφος ο παρουσιαστής και συνέχισε: «Σε παρακαλώ, Θα το κλείσουμε το κανάλι, που θα το κλείσουμε, άσε να κάνουμε μία εκπομπή κανονική...»
---
Ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1
έκανε επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ισχυρός άνδρας του ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Ως γνωστόν, το αφεντικό του ΑΝΤ1 από την πρώτη κιόλας στιγμή φρόντισε να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συμμετάσχει, και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
---
πηγή: Τυπολογίες/Παραπολιτικά
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου